بررسی تحلیلی درون مایه های قرآنی در آثار یوهان ولفگانگ فن گوته

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه نقد ادبی و بلاغت، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JLCR-6-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده بهجت

استادیار زبان آلمانی دانشگاه تهران

نسرین بحرینی

استادیار سایر زبان های دانشگاه تهران

چکیده

قرآن کریم در جایگاه کلام الهی و وحی آسمانی، پیوسته مورد توجه اندیشمندان و نویسندگان غربی قرار داشته و درباره آن مطالعه و تحقیق بسیاری انجام شده است که از آن جمله می توان یوهان ولفگانگ فن گوته را نام برد. این منتقد ادبی و محقق علوم طبیعی و شاعر و نویسنده پرآوازه آلمانی قرن هجدهم، از اوان جوانی، به مطالعه ادیان مختلف، ازجمله اسلام، علاقه زیادی داشت. او با پژوهش درباره ادبیات شرق و با الهام از اشعار حافظ و تحت تاثیر فرهنگ اسلامی، دست به خلق آثاری زد که مضامین آن ها حاکی از تاثیر شدیدی است که از برخی از آیات قرآن گرفته است. گوته در آثارش احترام و تکریم خاصی برای پیامبر مکرم اسلام قائل است و با به کار گیری تشبیهاتی لطیف، برهه هایی از زندگی ایشان را به تصویر می کشد که در آن ها ردپای آیات قرآنی به چشم می خورد. پژوهش حاضر، به واکاوی آن دسته از آثار گوته می پردازد که با الهام از آیات قرآن کریم نوشته شده اند.

کلیدواژه ها

قرآن, اسلام, حضرت محمد(ص), یوهان ولفگانگ فن گوته, خواجه محمد شمس الدین حافظ شیرازی, دیوان شرقی غربی, الهام پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.