بررسی عوامل موثر بر بقا و ماندگاری (حفظ و نگهداری) کارکنان ستادی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی مازندران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 325

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPEN-3-4_002

تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

امروزه حفظ کارکنان شایسته،عمده­ترین مشکل و وظیفه سازمان­ها به شمار می­آید. مشکلی که اگر حل شود منجر به سودآوری و اثربخشی بیشتر در سازمان می­گردد. از سوی دیگر، از دست دادن کارکنان برای سازمان پر هزینه می­باشد. همچنین باید توجه داشت که اکثر سازمان­ها هر ساله مبالغ قابل توجهی جهت جذب و نگهداری کارکنان خود هزینه می­نمایند و این در حالی است که هر سازمان قادر است در صورت اتخاذ شیوه­های مناسب، علاوه بر حفظ منابع انسانی موجود، زمینه­ساز جذب تعدادی دیگر از کارکنان فعال سازمان­ها نیز باشد. هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر بقا و ماندگاری(حفظ و نگهداری) کارکنان ستادی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی مازندران بوده است که پس از بررسی داده­های جمع­آوری شده و تجزیه و تحلیل آماری، مشاهده شده است که نظام پرداخت، تسهیلات رفاهی، ارزیابی عملکرد و ارتقاء شغلی بر بقا و ماندگاری نیروی انسانی تاثیرگذار هستند. مواد و روش­ها: پژوهش حاضر بر اساس هدف، پژوهشی کاربردی است و بر اساس نحوه جمع­آوری داد­ه­های مورد نیاز، یک پژوهش توصیفی پیمایشی می­باشد. علاوه بر روش کتابخانه­ای در جمع­آوری اطلاعات در روش میدانی از  پرسشنامه­ای محقق ساخته ۲۶ سوالی با طیف ۵ درجه­ای لیکرت استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان رسمی و پیمانی شاغل در ستاد معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی مازندران که به تعداد ۱۵۳ نفر می­باشد. روش نمونه­گیری، روش سرشماری می­باشد که با استفاده از این روش تعداد نمونه برابر با جامعه آماری یعنی ۱۵۳ نفر می­باشد. برای تائید روایی پرسشنامه از نظرات چند تن از متخصصین امر استفاده شده است و برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه پس از اجرای مقدماتی به روش آلفای کرونباخ برابر با ۹۵% محاسبه گردیده است. استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از آزمون­های آماری مشخص شده است که مولفه­های نظام پرداخت، ارتقاء شغلی، امکانات رفاهی و ارزیابی عملکرد بر بقا و ماندگاری کارکنان ستادی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی مازندران تاثیرگذار می­باشند.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Armstrong, Michael. "Strategic human resource management (action)", translated by Aerabi, ...
  • Desler, Gary. "Fundamentals of Human Resource Management", translated by Parsaeian, ...
  • Seadat, Esfandiar. "Human resource management", Tehran: Publications Samt. ۲۰۰۷ ...
  • Sayed Javadein, Sayed Reza., "Human Resource Management and Personnel Affairs", ...
  • Jazani, Nasrin." Human Resource Management", Tehran: Publications of Nei. (۱۹۹۶) ...
  • Rezayian, Ali. "Management of Organizational Behavior", Tehran: Publications School of ...
  • نمایش کامل مراجع