دست نویس کلیات نزاری قهستانی در کتابخانه چوروم حسن پاشا و اهمیت آن در تصحیح و تکمیل اشعار او

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های ایرانشناسی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JISUT-10-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رحیم پور

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عسگر صلاحی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

نزاری یکی از شاعران معروف فارسی در قرن هفتم و هشتم هجری است که آثار متعددی در قالب­های مختلف از او باقی مانده است. غزلیات و مثنویها و رباعیات نزاری چاپ شده اند، ولی سایر اشعار او، اعم از قصاید، قطعات، ترکیب بند، ترجیع بند و مسمطها هنوز چاپ نشده اند. از طرفی در برخی نسخه های بازیافته کلیات نزاری ابیات دیگری هست که در نسخه های چاپی نیست. یکی از این نسخه ها، نسخه کلیات نزاری متعلق به کتابخانه چوروم حسن پاشا در ترکیه است که در این مقاله ضمن معرفی آن، ابیات تازه ای از اشعار نزاری را که در آن نسخه آمده، ولی در نسخه های مورد استفاده مصححان نبوده، می آوریم. از طرفی برخی به اختلافات مهمی که از نظر نگارندگان صحیح تر از ضبط های نسخه های چاپی است، اشاره کرده ایم. لازم به ذکر است از بین آثار منظوم نزاری، آنچه که در این مقاله مورد توجه قرار گرفته، غزلیات، سفرنامه، مثنوی روز و شب و نامه های منظوم اوست.

کلیدواژه ها

نزاری قهستانی, غزلیات, سفرنامه, روز وشب, کتابخانه چوروم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.