عوامل موثر در حضور هواداران فوتبال تیم ملی ایران در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ براساس نظریه ارزش های مصرف شده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 12، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-12-60_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سلیمی

استادیار مدیریت ورزشی، دانشگاه اصفهان

محمد سلطان حسینی

دانشیار مدیریت ورزشی، دانشگاه اصفهان

محسن طیبی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه اصفهان

امیرحسام رحیمی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه اصفهان

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر در حضور هواداران فوتبال تیم ملی ایران در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸، براساس نظریه ارزش­های مصرف شده انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی از نوع تحلیلی و از لحاظ هدف، کاربردی بود که به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش شامل همه هواداران ایرانی حاضر در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه بودند که با توجه به نبود آمار دقیق از تعداد آن ها، براساس جدول کرجسی و مورگان برای جامعه نامعلوم، ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه پژوهش به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های پژوهش پرسش نامه پژوهشگرساخته­ای بود که روایی صوری و محتوایی آن علاوه بر بررسی دقیق متون و ادبیات پژوهش، پس از نظرخواهی از اساتید و متخصصان (۱۰ نفر) تایید شد. همچنین، پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (۸۴/۰) محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده­ها از روش­های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و از روش های آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مهم ترین علل حضور هواداران در ورزشگاه، به ترتیب شامل عامل احساسی با بار عاملی ۹۸/۰، عامل اجتماعی با بار عاملی ۹۴/۰، عامل شناختی با بار عاملی ۹۱/، عامل شرطی با بار عاملی ۸۵/۰ و عامل عملکردی با بار عاملی ۶۴/۰ بودند. درمورد عوامل حضور هواداران در مسابقات تیم ملی در سطوح جهانی نسبت به سطوح پایین­تر باید گفت که ارزش های احساسی و ملی­گرایی به مراتب از دیگر ارزش­های مصرف شده توسط هواداران موثرتر بودند. این امر موجب می شود تا هواداران موانعی همچون بعد مسافت، بعد اقتصادی، شرایط آب وهوایی، قیمت بلیت و شرایط اسکان را نادیده بگیرند و همواره حضور در ورزشگاه برای تماشای مسابقات جام جهانی در آن ها موجب ایجاد غرور ملی و وجهه اجتماعی شود.

کلیدواژه ها

هواداران, الگوی عقلانیت, جام جهانی, رفتار مصرف کننده, ارزش های مصرف شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.