تعیین ضریب گیاهی ارغوان (Cercis siliquastrum L.) در خاک و سطوح مختلف آبیاری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: نشریه آبیاری و زهکشی ایران، دوره: 14، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_IDJ-14-6_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 392
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم زیستی، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
استادیار، گروه احیاء مناطق خشک و کوهستانی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده
گسترش شهرنشینی و به تبع آن نیاز به افزایش سطح فضای سبز از یک طرف، کمبود منابع آب و لزوم تخصیص بهینه آب به بخش های مختلف مصرف کننده و همچنین معلوم نبودن نیازآبی اکثر گونه های فضای سبز، سبب شده که تعیین ضریب گیاهی و نیاز آبی این گونه ها به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شود. در این مطالعه نیاز آبی (〖ET〗_c) و ضریب گیاهی (K_c) ارغوان معمولی (.Cercis siliquastrum L) با استفاده از میکرولایسیمتر به صورت فاکتوریل با دو عامل بافت خاک (در دو سطح لوم شنی و لوم رسی) و تنش خشکی (در سه سطح MAD برابر ۳/۰، ۵/۰ و ۷/۰) با طرح پایه کاملا تصادفی در ۱۰ تکرار در شرایط اقلیمی کرج در سال ۹۹-۱۳۹۸ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین 〖ET〗_c ۱۰ روزه در MADهای ۳/۰، ۵/۰ و ۷/۰ در بافت لوم شنی به ترتیب برابر ۵۶/۱۵، ۸۶/۱۴ و ۲۴/۱۴ میلی متر و در بافت لوم رسی به ترتیب برابر است با ۵۷/۲۱، ۰۲/۱۹ و ۰۶/۱۸ میلی متر می باشد. در هر دو خاک مقدار 〖ET〗_c در MAD ۳/۰ بیشتر از ۵/۰ و آن هم بیشتر از ۷/۰ است. مجموع نیازآبی خالص ارغوان در بافت لوم رسی برای MADهای ۳/۰، ۵/۰ و ۷/۰ به ترتیب برابر ۱۴/۴۹۶، ۴۷/۴۳۷ و ۳۸/۴۱۵ میلی متر و در خاک لوم شنی برابر ۹۲/۳۵۷، ۸۵/۳۴۱ و ۵۹/۳۲۷ میلی متر به دست آمد. هم چنین مقدار متوسطK_c ارغوان طی دوره رشد در بافت های لوم رسی به ازای MADهای ۳/۰، ۵/۰ و ۷/۰ به ترتیب برابر است با ۳۶/۰، ۳۲/۰ و ۳۱/۰ و برای خاک لوم شنی برابر با ۲۷/۰، ۲۶/۰ و ۲۴/۰ می باشد.کلیدواژه ها
فضای سبز شهری, تبخیر-تعرق, روش بیلان آب, تخلیه مجاز رطوبتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.