برآورد تبخیر - تعرق پتانسیل از روش موازنه انرژی در مقایسه با روش تشتک تبخیر و فائو پنمن مونتیث
محل انتشار: نشریه آبیاری و زهکشی ایران، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 370
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IDJ-13-3_015
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
هدف از این تحقیق تعیین تبخیر- تعرق پتانسیل (ETo) با استفاده از روش های موازنه انرژی و تشت تبخیر در مقایسه با روش فائو پنمن مونتیث بود. منطقه مورد مطالعه در استان آذربایجان غربی و در فاصله ۳۷ کیلومتری شمال ارومیه واقع گردیده است. در این تحقیق از داده های ایستگاه هواشناسی سینوپتیک کهریز مربوط به یک دوره زمانی ۷ ماهه از ماه آوریل تا اکتبر طی سال های ۲۰۰۶ الی ۲۰۰۸ میلادی استفاده گردید. بعد از تجزیه و تحلیل داده ها میزان تبخیر- تعرق پتانسیل به هر سه روش، به صورت روزانه و ماهانه تعیین گردید. نتایج نشان داد میزان برآورد ETo در روش موازنه انرژی دقیق تر از روش تشت تبخیر می باشد. حداکثر و حداقل میانگین سه ساله ETo در روش موازنه انرژی (محاسبه شده با ضریب بازتابش، ۲۵%=α) به ترتیب ۵/۸ و ۷/۲ میلی متر بر روز به دست آمد. این مقادیر در روش تشت تبخیر به ترتیب ۵/۶ و ۹/۰ و در روش فائو پنمن مونتیث ۳/۱۱ و ۹/۲ میلی متر بر روز محاسبه گردید. در روش موازنه انرژی مقادیر میانگین سه ساله نسبت باون (β) و تشعشع خالص خورشیدی به ترتیب بین ۴۱۳۴/۰- تا ۲۴۴۳/۰- و ۷/۱ تا ۴/۸ میلی متر بر روز به دست آمد. در روش تشت تبخیر مقدار ضریب تشت بین ۴۵/۰ تا ۸۲/۰ محاسبه شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی جوزی
استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
حمید زارع ابیانه
استاد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینای، همدان، ایران
حسن هژبر
دانش آموخته، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
احمد خسرایی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینای، همدان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :