بررسی آلودگی نفتی خلیج مکزیک، چگونگی توسعه و تاثیرات آن بر محیط زیست
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE06_0918
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3719
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده فنی مهندسی عمران دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی دانشکده فنی مهندسی عمران دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی دانشکده فنی مهندسی عمران دانشگاه تهران
چکیده
آلودگی نفتی یکی از بزرگترین تهدید های محیط زیست در قرن بیستم محسوب می شود. این آلودگی در اثر نشت نفت و ترکیبات آن در آب های آزاد رخ می دهد. نشت نفت در خلیج مکزیک از جمله مهمترین آلودگی های نفتی چند دهه اخیر به شمار می آید که لطمه های جبران ناپذیری به منطقه وارد کرده است. انفجار آوریل 2010 در سکوی نفتیDeep Water Horizon بزرگترین آلودگی نفتی ایالات متحده را رقم زد که موجب ورود میلیون ها بشکه نفت خام به آب های خلیج مکزیک گردید. اقدامات اولیه شرکت بهره بردار برای مهار چاه با شکست مواجه شد و نشت نفت تا روزانه 53000 8400) m³ در روز) بشکه افزایش پیدا کرد. این آلودگی تا سواحل آمریکا پیش رفت و وارد رودخانه های منطقه شد و زندگی بسیاری از گونه های جانوری را با خطرات جدی مواجه کرد. توجه به چگونگی پیشرفت این آلودگی و عوامل موثر بر گسترش آن یکی از موضوعات قابل بررسی می باشد. موضوعی که شرایط را روز به روز وخیم تر کرد و موجب شد این آلودگی به صورت گسترده پخش شود. رسیدن این آلودگی به ساحل های اطراف، شرایط زندگی را برای ساکنین دشوار و آلودگی نفتی را در این مناطق نیز به دغدغه ی اصلی تبدیل کرد. آنچه دراینجا مورد بررسی است توسعه این آلودگی و عوامل موثر بر آن می باشد. عواملی چون موج های دریایی و طوفان های موسمی که نقش بسیار پررنگی در این امر ایفا کردند. شرکت انگلیسی که مسئولیت این سکوی نفتی را بر عهده داشت از ماده شیمیایی سورفکتانت برای جمع آوری لکه های نفتی استفاده کرد که انتقاد بسیاری از فعالان محیط زیست را به همراه داشت. از بین رفتن جانوران دریایی، آلودگی آب های خلیج مکزیک و رودخانه های اطراف، عوارض استفاده از مواد شیمیایی بر زندگی ساکنین منطقه از جمله تاثیرات منفی این فاجعه زیست محیطی به شمار می رود. در این مقاله به بررسی این رخداد و چگونگی توسعه این آلودگی نفتی توسط عواملی چون امواج، باد و تاثیر آن بر محیط زیست پرداخته ایم.کلیدواژه ها
خلیج مکزیک ، آلودگی نفتی ، گسترش آلودگی ، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.