اصلاح خاکهای سست به وسیله ستونهای سنگی مسلح شده توسط ژئوگریدها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_0917
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید فتاحی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایوان

محمد شریفی پور

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

ستونهای سنگی به عنوان گزینه ای جهت اصلاح ظرفیت باربری خاکهای سست و دانه ای و کاهش نشست در سازه های احداث شده بر این خاکها مورد استفاده قرار می گیرند، مسلح نمودن این ستونها با استفاده از ژئوگریدها باعث بهبود عملکرد آنها می گردد. هرچند که استفاده از این تکنیک امروزه بسیار متداول است اما تحقیقات چندانی در این زمینه صورت نگرفته است. در این مقاله نتایج آزمایشگاهی بدست آمده از رفتار نمونه های ستون سنگی در دستگاه آزمایش سه محوری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. هدف از آزمایشات به عمل آمده بررسی تأثیر تغییرات قطر ستون و همچنین تسلیح ستون به وسیله ژئوگرید در اصلاح خصوصیات مکانیکی خاک سست مورد مطالعه بود. علاوه براین، رفتار ستونهای سنگی در دو حالت مسلح شده و غیر مسلح مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که افزایش ظرفیت باربری نمونه ها برحسب تغییر قطر آنها برای نمونه هایی که در آنها ستون سنگی توسط ژئوگرید مسلح شده اند، به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. از دیگر نتایج این تحقیق آنست که ستون های سنگی مسلح شده توسط ژئوگرید از سختی بیشتری نسبت به ستون های سنگی ساده برخوردارند که این موضوع سبب کاهش بیشتر سهم باربری خاک مجاور آنها می گردد به طوری که نشست در نمونه های مسلح شده ستون سنگی از نوع ساده آن به مراتب کمتر است. با توجه به اینکه بررسی های انجام شده در شرایط یکسان و برای خصوصیات مکانیکی معین و ثابت صورت گرفته است، نتایج نشان می دهد که در ستون های سنگی با قطر بزرگتر، تغییرات در آیتم های مورد نظر پررنگ تر است. این سطح عملکرد بالا سبب می شود که بتوان از ستونهای سنگی مسلح شده در حوزه های کاربردی مختلف اصلاح خاکهای سست استفاده نمود.

کلیدواژه ها

ژئوگرید، ستون سنگی مسلح شده، خاک نرم، آزمایش سه محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.