سنجش شاخص های موثر بر مطلوبیت محلات شهری با استفاده از معادله رگرسیونی چند متغیره (مطالعه موردی: محلات شهر اصفهان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی فضایی(جغرافیا)، دوره: 3، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_SPPL-3-3_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 285
نویسندگان
استادیار شهرسازی، و عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان
استادیار برنامه ریزی شهری و عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان
کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
سنجش مطلوبیت محلات مسکونی برای شناخت الگوی زندگی شهری بسیار با اهمیت است. به طوری که امروزه ارتقای کیفیت محیط سکونت، به عنوان یکی از اهداف اساسی سیاستگذاران و برنامه ریزان شهری بدل شده است. مهمترین مسالهای که در محلات مختلف شهر اصفهان دیده می شود، تمایز بسیار زیاد در بین محلات از نظر مطلوبیت محیطی و اجتماعی است، به طوری که برخی از محلات با استقبال و پذیرش همه مردم، بخصوص طبقات اجتماعی و اقتصادی بالا مواجهه اند و برخی دیگر از محلات به ناچار سکونتگاه قشرهای فقیر اقتصادی و اجتماعی هستند. پژوهش حاضر با هدف سنجش شاخص های موثر بر کیفیت محلات مطلوب شهر اصفهان است، ابتدا ۱۵محله مطلوب برتر شهر اصفهان از دید ۵۲ مدیر ارشد شهرسازی معرفی شده، سپس۱۴ شاخص کالبدی، اجتماعی و اقتصادی در این محلات ارزیابی و مقایسه شده اند. روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی است که برای تحلیل داده ها از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد میزان همبستگی متغیرهای مستقل (سودآوری اقتصادی، خدمات رسانی، آرامش محیطی، دسترسی به رودخانه زاینده رود، عرض مناسب معابر، دسترسی به سایر مناطق) با متغیر وابسته (مطلوبیت) ۹۹۶/۰ است که نشان از همبستگی قوی بین متغیرها می نماید. همچنین مقادیر مربوط به ضرایب تعیین ۹۹/۰، تعیین تعدیل شده ۹۸/۰، و سطح معناداری آنها۰۰۰/۰ sig: نشان می دهد که با سطح اطمینان ۹۹ درصد ۶ متغیرهای مستقل مذکور، ۹۸ درصد متغیر وابسته (مطلوبیت محلات) را تبیین می نمایند و سایر شاخص ها فقط ۲ درصد از مطلوب بودن محلات را تبیین می نمایند.کلیدواژه ها
کیفیت, محله, رگرسیون چند متغیره, اصفهاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.