حذف آلایندة آلی رنگزا از آبهای آلوده با استفاده از تخریب الکتروفنتونی کاتالیز شده توسط هیدروکینون و اورانژ II

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نظام الدین دانشور

وحید وطن پور سرعین

محمدحسین رسولی فرد

علیرضا ختائی

چکیده

آلودگی محیط زیست یکی از بزرگترین معضلات حال حاضر زندگی انسانها به شمار می رود. در میان آلوده کننده های محیط زیست، آلاینده های آلی و بویژه رنگینه ها و سموم کشاورزی نقش ویژه ای در اختلال اکوسیستم بازی می کنند. مالاکیت سبز که بعنوان رنگینه در صنعت ابریشم، چرم و کاغذ استفاده می شود، بسیار سمی بوده و بر روی سلول های انسان تأثیر گذاشته و باعث تشکیل تومورهای کبدی می شود. ثابت شده است استفاده از واکنشگر فنتون(Fe2+/H2O2) یک روش بسیار مؤثر برای تصفیة آلاینده های آلی در پساب ها می باشد که رادیکالهای هیدروکسیل تولید شده از واکنش Fe2+ با H2O2، باعث دگراداسیون آلاینده ها می شود. ترکیبات دارای ساختار کینونی یا ترکیباتی که پس از تجزیة اولیه تولید ساختار کینونی می کنند، می توانند Fe3+را به Fe2+تبدیل کرده و باعث افزایش سرعت واکنش فنتونی شوند. در کار پژوهشی حاضر، از روش الکتروفنتون برای تولید H2O2 در داخل محلول استفاده شده است که با اعمال اختلاف پتانسیل ثابت بین الکترود کار(گرافیت) و الکترود کمکی(پلاتین)، H2O2 در سطح الکترود از احیاء شدن اکسیژن در محیط اسیدی حاصل می گردد. Fe3+ نیز به محیط اضافه می شود. نتایج آزمایشات نشان داد که مالاکیت سبز در حضور هیدروکینون سریعتر از زمانی که از اورانژ II استفاده می کنیم، تجزیه می گردد. اورانژ II ابتدا به ساختارهای مشابه هیدروکینونی تخریب می گردد و حدواسط های کینونی تولید شده باعث افزایش سرعت واکنش الکتروفنتونی می گردد. عوامل مؤثر در این فرایند از قبیل غلظت اولیة آلاینده و غلظت اولیة کاتالیز کننده و pH مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

الکتروفنتون، مالاکیت سبز، حدواسط های هیدروکینونی، پسابهای آلی، حذف آلودگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.