بررسی جامعه شناختی نگرش جوانان نسبت به ازدواج در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی کاربردی، دوره: 28، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JASUI-28-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر رازقی

استادیار، گروه علوم اجتماعی دانشگاه مازندران، ایران

مهدی علیزاده

دانشجوی دکتری جامعهشناسی دانشگاه مازندران، ایران

سمیه محمدی سنگ چشمه

کارشناس ارشد مطالعات زنان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، ایران

چکیده

با گسترش اینترنت، هنجارها، الگوها و ارزش های سنتی حاکم بر آشنایی و یافتن فرد مناسب برای ازدواج تغییر و تحول اساسی یافته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نگرش جوانان شهرستان ساری به ازدواج در فضای مجازی و عوامل اجتماعی مرتبط انجام یافته است. پژوهش به صورت پیمایشی است و داده های آن با پرسشنامه جمع آوری شده است. نمونه پژوهش را ۴۰۰ نفر از جوانان سن ۱۸ تا ۲۹ سال شهر ساری تشکیل می دهد. یافتهها نشان دادند ۵/۵۴ درصد از پاسخگویان، نگرشی منفی، ۱۵ درصد، نگرش مثبت و ۵/۳۰ درصد نیز نگرشی بیطرفانه به ازدواج در فضای مجازی داشتند. یافته ها نشان دادند متغیرهای دینداری (۴۳/۰-= β)، وابستگی به خانواده (۲۰/۰-= β) و پایگاه اجتماعی و اقتصادی (۱۶/۰-= β) به ترتیب مهم ترین پیش بینی کننده در نگرش منفی به ازدواج در فضای مجازی بوده اند. همچنین متغیرهای ارتباط با دوستان و همسالان (۲۶/۰= β)، میزان استفاده از اینترنت (۲۳/۰= β) و سن (۰۸/۰= β) مهم ترین متغیرهای تاثیرگذار در نگرش مثبت به ازدواج در فضای مجازی بوده اند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد تغییرات و دگرگونیهای نگرشی و ارزشی در ارتباط با ازدواج در فضای مجازی یکی از مولفههای تغییرات وسیع اجتماعی است که در جامعه در حال گذار ما در حال شکلگیری و بازتولید است.

کلیدواژه ها

نگرش, جوانان, ازدواج اینترنتی, شهرساری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.