تولید درجای کامپوزیت WC-۱۱Co در سیستم WO۳- Co۳O۴- C به روش احیای کربوترمیک: آنالیز فازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 1، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_JICERS-1-45_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین امیری مقدم

دانشگاه یزد

مهدی کلانتر

دانشگاه یزد

مسعود مشرفی فر

دانشگاه یزد

چکیده

  هدف از این تحقیق به دست آوردن پودر کامپوزیت wc-coو Co۳O۴۴به روش درجا و احیای کربوترمیک است که از کربن فعال به عنوان عامل احیا کننده استفاده شده است. در این مطالعه پودر اکسیدهای فلزی کبالت و تنگستن به همراه ۱۷ درصد کربن (۳۰ درصد اضافه بر مقدار استوکیومتری) در یک آسیای گلوله ای ماهواره ای به مدت ۲۰ ساعت مورد مخلوط سازی قرار گرفتند. نتایج  DTA  دمای ۱۰۵۰ درجه ی سانتیگراد اکسیدها به طور کامل احیا شده و کاربید تنگستن و کبالت شکل می گیرند. نمونه های فشرده شده مورد عملیات احیای کربوترمیک در دمای ۱۰۵۰ درجه ی سانتیگراد و به مدت زمان مختلف ۱ ۲ و ۴ ساعت تحت لایه ی پوششی محافظ از مخلوط پودر کربن و آلومینا با نسبت ۱ به ۱ قرار گرفتند. طبق نتایج مطالعات XRD بهترین زمان نگهداری در کوره ۴ ساعت است که در این شرایط نمونه ها احیا می شوند ولی زینتر نمی شوند. بنابراین نمونه ها تنها استحکام خام اولیه ی خود را حفظ می کنند. برای زینتر نمونه ها دما باید به نقطه ی ذوب کبالت (۱۴۹۵ درجه ی سانتیگراد) نزدیک شود.         < span style="line-height: ۱۱۵% font-family: " b="" nazanin"="" font-size:="" ۱۲pt="" mso-ansi-font-size:="" ۱۱.۰pt="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman"="" mso-fareast-font-family:="" calibri="" mso-hansi-font-family:="" roman""="" lang="FA">    

کلیدواژه ها

احیای کربوترمیک درجا, سرمت WC-Co, آنالیز فازی XRD, DTA, TGA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.