مقایسه کیفی داده های امواج ناشی ازباد درسواحل جزیره فارور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه هیدروفیزیک، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HYDPHY-2-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پورشیخی

دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

محمد علی نجارپور

دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

امیر اشتری لرکی

دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

چکیده

هدف از این تحقیق، مقایسه کیفی داده های امواج ناشی از باد در برآورد پارامترهای موج در دهانه تنگه هرمز در منطقه فارور است. بدین منظور ابتدا اطلاعات باد منطقه سازمان هواشناسی و اطلاعات موج اندازه گیری شده مربوط به سال ۲۰۱۰ تهیه شد. با استفاده از  داده های باد؛ پارامترهای ارتفاع و دوره تناوب امواج منطقه را از سه روش تجربی SMB ، SPM  و CEM پیش بینی نموده، سپس مقادیر به دست آمده با ارتفاع و دوره تناوب امواج اندازه گیری شده در منطقه مقایسه شد. همچنین داده های باد منطقه مورد مطالعه را از مدل ECMWF (سایت هواشناسی اروپایی) تهیه نموده و با استفاده از اطلاعات باد حاصل مجددا ارتفاع و دوره تناوب موج منطقه بر اساس سه روش تجربی یادشده، پیش بینی و مقادیر حاصل با ارتفاع و دوره تناوب واقعی منطقه مقایسه شد. با برآورد ارتفاع موج قبل از نقطه شکست بر اساس مقادیر پیش بینی شده با داده های مختلف، میزان انرژی موج حاصله از آن ها برای تبدیل به انرژی الکتریکی با یکدیگر مقایسه شد. درنتیجه گیری کلی، کیفیت داده های باد سازمان هواشناسی منطقه در برآورد ارتفاع موج از روش تجربیSMB) ) و دوره تناوب موج با روش SPM)(نزدیکی بیشتری با داده های واقعی منطقه موردمطالعه داشته و می توان از این داده ها در تبدیل انرژی موج به انرژی الکتریکی استفاده نمود. بیشترین ارتفاع موج قبل از نقطه شکست در حدود ۰/۷۱متر و عمق در نقطه شکست در حدود ۰/۹۱متربه دست آمد.

کلیدواژه ها

امواج ناشی از باد, انرژی موج, مدل ECMWF, ارتفاع موج, روش های تجربی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.