بررسی احساس امنیت اجتماعی زنان شاغل در سازمان ها و ادارات دولتی شهر تبریز و عوامل مرتبط با آن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های راهبردی مسائل اجتماعی ایران، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SSOSS-5-1_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 462
نویسندگان
استاد، گروه علوم اجتماعی دانشگاه تبریز، ایران
دانشیار، گروه علوم اجتماعی دانشگاه تبریز، ایران
کارشناس ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه تبریز، ایران
چکیده
این مقاله با هدف بررسی احساس امنیت اجتماعی و تعیین برخی عوامل موثر بر آن در بین زنان شاغل سازمان ها و موسسات دولتی نگاشته شده است. برای شاخص سازی و فرضیه سازی، از نظریه های حوزه مطالعات امنیت اعضای مکتب کپنهاگ و نطریه های جامعه شناختی دورکیم و گیدنز استفاده شده است. پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است و داده های لازم با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده است. همچنین حجم نمونه ۲۴۰ نفری از زنان شاغل در سازمان ها و ادارات دولتی شهر تبریز از طریق روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. احساس امنیت اجتماعی به طور کلی در بین زنان شاغل در حد متوسط قرار دارد. نتایج حاصل از رگرسیون چند متغیره نشان داد که متغیرهای حمایت اجتماعی، آزار جنسی و درآمد با احساس امنیت اجتماعی رابطه دارند. این سه متغیر در مجموع ۴۲ درصد از تاثیرات متغیر وابسته را تبیین می کند.کلیدواژه ها
احساس امنیت اجتماعی, حمایت اجتماعی, آزار جنسی, پایبندی مذهبیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.