بررسی اعتماد شهروندان به پلیس با تاکید بر دیدگاه عدالت رویه ای و عملکرد پلیس
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های راهبردی مسائل اجتماعی ایران، دوره: 5، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_SSOSS-5-3_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
دانشیار، گروه علوم اجتماعی دانشگاه تبریز، ایران
دانشیار، گروه علوم اجتماعی دانشگاه تبریز، ایران
کارشناس ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه تبریز، ایران
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی میزان اعتماد شهروندان قروهای به پلیس این شهر و مقایسه اهمیت مدل فرایند محور (عدالت رویهای) و مدل ابزاری (عملکرد پلیس) در تبیین اعتماد شهروندان به پلیس با استفاده از نمونه ۳۹۰ نفری از شهروندان ۱۸ سال و به بالای ساکن شهر قروه که به روش نمونهگیری خوشهای چند مرحله ای انتخاب شدهاند پرداخته و از ابزار پرسشنامه برای جمعآوری دادهها استفاده کرده است. نتایج تحقیق بیانگر این است که میزان اعتماد پاسخگویان به پلیس از (۶-۱) برابر با ۰۸/۴ است که نشانگر سطح اعتماد متوسط به بالای پاسخگویان به پلیس است. نتایج تحلیل دو متغیره بیانگر این است که تفاوت معناداری در میانگین اعتماد به پلیس برحسب جنس، وضعیت تاهل، درآمد، مذهب و قومیت پاسخگویان وجود نداشته است؛ اما تفاوت معنی داری در میانگین اعتماد به پلیس، برحسب سطح تحصیلات پاسخگویان وجود داشته است. همچنین نتایج تحلیل رگرسیونی بیانگر این است عدالت رویه ای در مقایسه با عملکرد پلیس تاثیر بیشتری بر میزان اعتماد پاسخگویان به پلیس داشته است. در این میان کیفیت تصمیم گیری (بیطرفانه، منصفانه و مبتنی بر قانون بودن تصمیمات پلیس) از ابعاد شاخص عدالت رویه ای و موثر بودن پلیس از ابعاد شاخص عملکرد (کارآمدی و موثر بودن پلیس در مبارزه علیه جرم و جنایت و حفظ نظم و امنیت جامعه) به ترتیب بیشترین تاثیر را بر میزان اعتماد به پلیس پاسخگویان داشته اند.کلیدواژه ها
اعتماد به پلیس, عدالت رویه ای, عملکرد پلیساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.