تحلیل کارایی تکنیکی و شکاف تکنولوژی واحدهای مرغداری گوشتی شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-26-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عبدی

۱ کارشناس ارشد گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

قادر دشتی

۲دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

محمد قهرمان زاده

۲دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

جواد حسین زاد

۲دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

زمینه مطالعاتی: محدودیت منابع تولید در جوامع مختلف، سبب شده که افزایش تولیدات مختلف کشاورزی با تاکید ویژه بر ارتقای بهره­وری عوامل تولید، مدنظر سیاست­گذاران قرار گیرد. در این میان بهبود کارایی واحدهای تولیدی و نسبت شکاف تکنولوژی آنها یک راهکار عملی در راستای ارتقای بهره‍وری عوامل تولید محسوب می‍شود.هدف: هدف از این مطالعه، تجزیه و تحلیل کارایی و شکاف تکنولوژی مرغداری­های گوشتی شهرستان سنندج می‍باشد. روش کار: آمار و اطلاعات مورد نیاز از سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان برای دوره زمانی ۹۱-۱۳۸۸  تهیه شد. جهت انجام این تحقیق از رهیافت اقتصادسنجی و برآورد تابع تولید مرزی تصادفی و تابع مرزی پوششی استفاده گردید. نتایج:تخمین تابع تولید مرزی گروهی گویای این بود که کارایی تکنیکی برای گروه­های مختلف در محدوده ۸۹ تا ۹۵ درصد و میانگین کارایی تکنیکی براساس تابع تولید فرامرزی در محدوده ۴۴ تا ۷۶ درصد بوده و نسبت شکاف تکنولوژی گروه­ها به ترتیب ۴۶/۰، ۸۴/۰ و ۴۸/۰ است، که گروه دوم (واحدهای با ظرفیت متوسط) بیشترین نسبت شکاف تکنولوژی را دارد. نتیجه گیرینهائی: واحدهای مرغداری با ظرفیت متوسط از لحاظ نسبت شکاف تکنولوژی وضعیت مطلوب­تری دارند. به همین دلیل اتخاذ تمهیدات و تدابیر لازم در جهت تعدیل ظرفیت واحدهای تولیدی در راستای گسترش مرغداری­های با ظرفیت متوسط لازم توصیه می­شود.

کلیدواژه ها

کارایی تکنیکی, تابع تولید مرزی پوششی تصادفی, مرغ گوشتی, شکاف تکنولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.