اثر سیلی مارین بر ذخیره سازی منی خروس در دمای°C ۴

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-26-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ضیائی راد

۱ دانشجو کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

محمد روستائی علی مهر

۲ دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

مهرداد محمدی

۲ دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

زمینه مطالعاتی: سیلی­مارین یک پلی فنل است که توانایی خنثی سازی رادیکال­های آزاد اکسیژن را دارد و می­تواند در ذخیره سازی اسپرم مفید باشد. هدف:  این آزمایش به منظور بررسی اثر سیلی­مارین بر ذخیره­سازی اسپرم خروس در °C۴ انجام شد. روش کار: جمع­آوری منی دو بار در هفته در ۵ نوبت از ۱۵ قطعه خروس بالغ انجام شد. انزال­ها در هر نوبت بعد از تجمیع به پنج قسمت تقسیم شد. مقدار صفر (شاهد،S۰)، ۵۰ (S۵۰)، ۱۰۰ (S۱۰۰)،۱۵۰ (S۱۵۰) و ۲۰۰ (S۲۰۰) میکروگرم در میلی­لیتر سیلی­مارین به هر قسمت اضافه شد. سپس نمونه­ها تا °C ۴ سرد شد و به مدت ۷۲ ساعت در این دما نگهداری شد. در زمان­های صفر، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت ذخیره­سازی، سلامت غشای پلاسمایی، زنده­مانی (رنگ­آمیزی هوخست ۳۳۲۵۸) و تحرک اسپرم ارزیابی شد. در زمان ۴۸ به منظور بررسی پراکسیداسیون چربی غلظت مالون­دی­آلدهید (MDA) در (۱۰۶× ۳۰۰) اسپرم اندازه­گیری شد. نتایج: اثر متقابل سیلی­مارین و زمان ذخیره­سازی بر سلامت غشای پلاسمایی، زنده­مانی و تحرک پیش­رونده اسپرم معنی­دار بود (۰۵/۰P< ). در ساعت ۴۸ و ۷۲، به ترتیب بیشترین تحرک پیش­رونده اسپرم در S۵۰ (۲۰/۵۹%) یا S۱۰۰ (۲۰/۶۱%) و S۱۰۰ (۰۰/۵۲%) و بیشترین سلامت غشای پلاسمایی اسپرم به ترتیب در S۵۰ (۱۲/۶۸%) یا S۱۰۰ (۳۲/۶۸%) و S۱۰۰ (۵۰/۶۲%) مشاهده شد (۰۵/۰P< ). بیشترین زنده­مانی اسپرم در زمان های ۴۸ و ۷۲ به ترتیب در S۵۰ (به ترتیب ۵۰/۷۱% و ۹۴/۵۹%) و S۱۰۰ (به ترتیب ۵۶/۷۱% و ۴۸/۶۲%) مشاهده شد (۰۵/۰P< ). بیشترین میزان تولید MDA (µM/mL ۱۲/۱) و کمترین (µM/mL ۵۹/۰) به ترتیب در S۲۰۰ و S۱۰۰ مشاهده شد (۰۵/۰P< ). نتیجه­گیری نهایی: افزودن µg/mL ۱۰۰ سیلی­مارین به منی سبب بهبود ماندگاری اسپرم خروس در °C ۴­ می­شود.  

کلیدواژه ها

اسپرم خروس, فلاونوئید, آنتی اکسیدان, سیلی مارین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.