مورفومتری و آناتومی سطحی اسب نژاد تروبرد با توجه به فاکتورهای موثر در فعالیت های ورزشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 26، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-26-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کریمی

۱ دانشیار علوم آناتومی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

حسنعلی مه پیکر مقدم

۲ مربی بازنشسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

حمید فاتحی اقدم

۳ دامپزشک فعال در بخش خصوصی

ابراهیم خدابنده

۳ دامپزشک فعال در بخش خصوصی

چکیده

زمینه مطالعاتی: اسب تروبرد یکی از سریعترین و با ارزشترین نژاد های اسب در درنیا محسوب می­شود.  این نژاد  از تلاقی اسب­­­­های دارلی عرب، بارلی ترک و گودولفین بارب  با اسب­­­­­­های بومی انگلستان در طی ۶۶۵ سال بوجود آمده است. هدف: بررسی ویژگی­های آناتومی سطحی این نژاد اسب خاص موجود در دنیا می­تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم از هدر رفتن منابع دامی جلوگیری به عمل آورده  و همچنین بتوان در مسابقات و سایر موارد استفاده از اسب تروبرد استفاده مفیدتری نمود. روش کار: تعداد ۴۷ راس اسب ( نر و ماده)  تروبرد به طور اتفاقی از باشگاه­­­­­های اطراف شهرستان­های گنبد کاووس، تبریز و کرج  انتخاب شدند و از آنها بیومتری سطحی از نواحی مختلف بر اساس استانداردهای بین المللی در ۴۴ فاکتور صورت گرفت. نتایج: طبق توصیه­های مطرح شده در مورد اسب­های ورزشی نتایج نشان داد که این اسب نه تنها می­تواند برای مسابقات سرعت مورد استفاده قرار گیرد، بلکه با توجه به نتایج بدست آمده از این بررسی مشخص شد که تناسب مناسب طول شانه با زاویه­ی شانه در این حیوان، بازوهای طویل با شیب زیاد و کپل طویل، می­توان از آن در مسابقات پرش نیز استفاده کرد. همچنین با توجه به نتایج حاصل از اندازه گیری­های این بررسی و مطابقت با استانداردهای رایت و رییتولد، مشخص شد که اسب تروبرد به دلیل داشتن تناسب خوب در اندام­های حرکتی جلویی و عقبی می­تواند در مسابقات درساژ نیز مورد استفاده قرار گرفته و نتایج موفقیت آمیزی را نیز حاصل نماید. نتیجه­گیری نهایی: از اسب تروبرد علاوه بر استفاده در مسابقات سرعت در مسابقات درساژ و پرش نیز می­توان استفاده نمود.

کلیدواژه ها

اسب تروبرد, موفومتری, آناتومی سطحی, سرعت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.