روشی جدید برای نهان نگاری در تصاویر رنگی با استفاده از تبدیل ستون ترکیبی در تصویرHSV

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-5-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی علیان نژادی

دانشگاه صنعتی شاهرود

زهرا امیری

zahra.amiri۲۰۰۶@gmail.com

هدی مشایخی

دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

نهان نگاری به صورت گسترده در سامانه های امنیت اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد. در نهان نگاری، هدف پنهان کردن اطلاعات به گونه ای است که تنها شخص فرستنده و گیرنده از وجود ارتباط و اطلاعات مطلع باشند. نهان نگاری در رسانه های مختلفی مانند تصویر، صدا و متن صورت می گیرد. فرآیند پنهان سازی اطلاعات درون تصویر در دو حوزه مکان و تبدیل می تواند انجام گیرد. در روش های حوزه تبدیل، ابتدا تصویر اصلی توسط تبدیلی مانند تبدیل فرکانسی به فضای دیگری منتقل می گردد، سپس اطلاعات در ضرایب این تبدیل جاسازی می شوند. در این مقاله، یک روش مبتنی بر حوزه تبدیل برای پنهان کردن متن در تصویر رنگی مدل HSV ارائه شده است. بعد از تبدیل تصویر به مدل HSV، تصویر به قطعه هایی تقسیم شده و تبدیل ستون ترکیبی در هر قطعه اجرا می شود. سپس پیام مورد نظر در قطعات تبدیل یافته ذخیره می شود. نتایج ارزیابی ها و مقایسه های انجام شده، ظرفیت بالای ذخیره سازی روش پیشنهادی و افزایش امنیت در این روش را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

نهان نگاری, تبدیل ستون ترکیبی, تصویر رنگی HSV

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.