ارائه الگوی محاسباتی دسترس پذیری خدمات فناوری اطلاعات به صورت چند لایه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-5-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم صادقی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمدرضا ولوی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهری اسدی وصفی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مرتضی براری

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

غلامرضا محتشمی

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

با توجه به شرایط امروزی یکی از شرایط موفقیت کسبوکارها در دنیای مدرن، ارائه خدمات فناوری اطلاعات به موقع و با اطمینان و دسترس پذیری بالا است. بنابراین برای سازمان ها ایجاد زیرساخت های فنی و ارائه خدمات با دسترس پذیری بالا برای خدمات فناوری اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود که مستلزم آن است که بتوان با مدل های دقیق کمی، میزان دسترس پذیری خدمات و زیرساخت ها را محاسبه نمود. تاکنون در این زمینه تلاش های زیادی صورت گرفته است که اغلب آن ها دسترس پذیری را صرفا برای تجهیزات زیرساختی و یا حداکثر با لحاظ ارتباطات این تجهیزات با یکدیگر یعنی در لایه شبکه یا زیرساخت محاسبه نموده اند. در این پژوهش تلاش می شود با تبعیت از یک دیدگاه مبتنی بر معماری، تمامی لایه های سه گانه یک خدمت فناوری اطلاعات شامل لایه کسب و کار، نرم افزار و زیرساخت را در یک چارچوب یکپارچه و به هم پیوسته با هم مرتبط نمود. سپس دسترس پذیری کلی یک فرایند در لایه کسبوکار را با توجه به ارتباطات مدل سازی شده بین هر سه لایه، به صورت دقیق محاسبه و در اختیار کاربر قرار داد. مزیت این رویکرد در فهم دقیق کاربر خدمت از میزان دسترس پذیری فرایندهای کاری مورد نیاز وی است، زیرا کاربر نمی تواند صرفا با در اختیار داشتن اطلاعات دسترس پذیری لایه زیرساخت به تنهایی درک دقیقی از دسترس پذیری خدمت یا فرآیند در اختیار خود داشته باشد. نتایج شبیه سازی نشان داد که چگونه از دست رفتن یک جزء دارای اهمیت بالاتر تاثیرات به مراتب منفی تری نسبت به یک جزء کم اهمیت بر روی دسترس پذیری کلی فرآیند کاری کاربران دارد.

کلیدواژه ها

دسترس پذیری, خدمت فناوری اطلاعات, فرایند کسبوکار, شبکه های تصادفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.