طراحی یک سامانه مخابرات نوری فضای آزاد و ارزیابی عملکرد آن در مواجه با پدیده های جوی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-4-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا خدادادی

امام حسین (ع)

محمد حسین قزل ایاغ

امام حسین (ع)

ابوالفضل چمن مطلق

امام حسین (ع)

چکیده

سامانه های مخابرات نوری فضای آزاد(FSO) ، به دلیل امکان ارسال پهنای باند زیاد و امنیت بالا می توانند جایگزین مناسبی برای سامانه های رادیوئی باشند. مشکل اصلی به کارگیری این سامانه ها، وجود پدیده های جوی محیط انتشار شامل جذب، پراکندگی و آشفتگی است. این اثرات موجب می شود که نور منتشرشده در کانال انتقال علاوه بر تضعیف دچار پدیده چندمسیرگی گردد و رفتاری مشابه با پدیده محوشدگی در کانال مخابراتی داشته باشد. در این مقاله مدلی برای بررسی هم زمان تضعیف های محیط انتشار FSO و آشفتگی ارائه شده است. طراحی یک سامانه FSO با استفاده از ترکیب روش های کاهش اثر آشفتگی نظیر متوسط گیری از سطح دهانه گیرنده، روش چند فرستنده و یک گیرنده (MISO) و کد برخط ۱B۴B مورد بررسی قرار گرفته و رفتار آن با استفاده از نمودارهای نرخ احتمال خطا(BER) و احتمال قطع (Outage) در شرایط مختلف آب و هوائی شبیه سازی شده است. تحلیل بودجه لینک نشان می دهد که یک سامانه FSO با ۴ فرستنده با توان ارسالی ۲۰۰ میلی وات و یک گیرنده با قطر دهنه اپتیک cm۲۵ می تواند یک لینک مخابرات نوری با برد حداکثر ۱۰ کیلومتر و نرخ خطای بیت بهتر از ۶-۱۰ را در شرایط آشفتگی ضعیف برقرار نماید.

کلیدواژه ها

مخابرات نوری فضای آزاد, آشفتگی, احتمال خطا, احتمال قطع, کدهای برخط۱B۴B

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.