مقایسه مقادیر جیوه در پنج گونه از میگوهای بندر عباس
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE01_317
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3503
نویسندگان
چکیده
سواحل بندر عباس با طیف وسیعی ازپدیدههای آلاینده مثل صنایع پتروشیمی، جنگهای خیج فارس و حمل و نقل نفت، آلوده شده است. در این مطالعه میزان جیوه کل در پنج گونه از میگوهای بندر عباس به عنوان یک شاخص زیستی اندازه گیری شد . این مطالعه بر روی 64 میگو از پنج گونه میگوی ببری سبز Penaeus semisulcatus ، میگوی موزی Penaeus merguiensis ، میگوی چکو یا سرتیز کوچک Metapenaeus stabbingi ، میگوی سفید یا سرتیز بزرگMetapenaeus affinis و میگوی خنجری Parapenaeupsis stylifra که از سایت نمونه گیری بندر عباس جمع آوری شده بود انجام گردید. غلظت جیوه با دستگاه mercury analyzer مدل Leco AMA 254 با کالیبراسیونAuto select و روش کار با شماره استاندارد ASTM D6722 اندازه گیری شد. غلظت جیوه به صورت Mean ±SD با P.value= 0.05 گزارش شد. میانگین غلظت جیوه در عضله گونه میگوی ببری mg/kg0/56± 0/76در میگوی سرتیز خنجری mg/kg 0/4± 0/1در میگوی سرتیز سفیدmg/kg 0/4±0/5 در میگوی سرتیز کوچک mg/kg 0/1± 1/1 و در میگوی موزی mg/kg 0/04±0/08 بود. تفاوت معنی داری (P=0.0001)بین همه گونههای صید شده از بندرعباس دیده شد بیشترین غلظت جیوه در گونة سرتیز کوچک مشاهده شد که به نظر می رسد به علت عوامل بیولوژیکی، چرخه زیستی و نیز وابستگی بیشتر به بستر باشد. همچنین غلظت جیوه در عضله گونة ببری بیشتر از موزی مشاهده شد که به نظر می رسد به علت ترجیح دادن بستر گلی، رفتارحفاری و سایر عوامل بیولوژیکی و فیزیولوژیکی باشد.کلیدواژه ها
جیوه، میگو، خلیج فارس، فلزات سنگین، بندر عباس ،حد مجاز مصرفاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.