مطالعه فلوریستیک حوزه آبخیز زنگلانلو (استان خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله تاکسونومی و بیوسیستماتیک، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_TBJ-2-5_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق امیری

گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور، تهران ۴۶۹۷ – ۱۹۳۹۵ ، ج. ا. ایران

پرهام جبارزاده

گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور، تهران ۴۶۹۷ – ۱۹۳۹۵ ، ج. ا. ایران

چکیده

حوزه آبخیز زنگلانلو در شمال شرق ایران و در ۲۸ کیلومتری جنوب شرق شهر درگز، در مختصات جغرافیایی ۸ ۵۹ تا ۳۵ ۵۹ طول شرقی و ۱۳ ۳۷ تا ۲۷ ۳۷ عرض شمالی واقع شده است. وسعت این منطقه ۲۴۸۲ هکتار است. زنگلانلو منطقه ای کوهستانی با میانگین بارندگی سالانه ۷/۴۱۲ میلی متر است. میانگین حداکثر دما ۸/۲۰ درجه سانتی گراد در مرداد ماه و میانگین حداقل دما ۹- درجه سانتی گراد در دی ماه است. پوشش گیاهی این منطقه به روش فلوریستیک مطالعه و سپس شکل های زیستی و پراکنش جغرافیایی آنها تعیین شد. به طور کلی، در منطقه ۶۴ تیره، ۲۳۸ جنس و ۲۸۶ گونه وجود دارد که از این تعداد ۸ گونه بوم زاد ایران هستند. بزرگترین تیره، Asteraceae با ۴۰ جنس و ۵۱ گونه و بزرگترین جنس، Astragalus از تیره پروانه آساها با ۷ گونه است. شکل های زیستی عمده منطقه به ترتیب عبارتند از: همی کریپتوفیت ها با ۱۱۴ گونه (۸۷/۳۹ درصد)، تروفیت ها با ۸۹ گونه (۱۲/۳۱ درصد) و کریپتوفیت ها با ۴۴ گونه (۳۸/۱۵ درصد). درصد بالای همی کریپتوفیت ها نشان دهنده اقلیم سرد و کوهستانی منطقه است. بیشترین پراکنش جغرافیایی گیاهان با ۱۴۶ گونه (۰۵/۵۱ درصد) مربوط به منطقه ایرانی-تورانی است.

کلیدواژه ها

پراکنش جغرافیایی, خراسان, زنگلانلو, شکل زیستی, فلور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.