فون کنه های خاکزی و کودزی بالاخانواده Eviphidoidea در شهرستان نوشهرفون کنه های خاکزی و کودزی بالاخانواده Eviphidoidea در شهرستان نوشهر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله تاکسونومی و بیوسیستماتیک، دوره: 4، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_TBJ-4-12_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدانفر آهنگران

گروه گیاهپزشکی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علی افشاری

گروه گیاهپزشکی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علیرضا صبوری

گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

شهروز کاظمی

گروه تنوع زیستی، مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

در یک مطالعه فونستیک که طی سال های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ در شهرستان نوشهر (غرب استان مازندران) انجام شد، در مجموع، ۲۳ گونه متعلق به هشت جنس و سه خانواده از کنه های بالاخانواده Eviphidoidea از خاک زیستگاههای مختلف و کودهای دامی جمع آوری و شناسایی شدند که از میان آنها، پنج گونه Pachylaelaps insularis (Berlese)، Olopachys compositus Koroleva، Olopachys caucasicus Koroleva، Onchodellus cf alpinus (Willmann)، Gamasholaspis incisus Petrova و جنس Gamasholaspis Berlese برای فون کنههای ایران جدید بودند. از میان خانوادههای جمعآوری شده، خانواده Macrochelidae از بیشترین درصد فراوانی نسبی (۷۷/۵۵ درصد) برخوردار بود و خانواده های Pachylaelapidae و Parholaspididae به ترتیب با فراوانیهای نسبی ۲۱/۳۰ و ۰۲/۱۴ درصد در رتبههای بعدی قرار داشتند. در این مطالعه، از خانواده Eviphididae هیچ نمونهای به دست نیامد. فراوانترین گونهها در سه خانواده اول به ترتیب عبارت بودند از: Glyptholaspis americana (Berlese) (۵۲/۸ درصد)، Olopachys caucasicus Koroleva (۳/۹ درصد) و Holaspina alstoni Evans (۲۵/۱۳ درصد).

کلیدواژه ها

فون, کنه, Eviphidoidea, میاناستیگمایان, نوشهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.