روابط فنتیک Lolium s.l. از تیره Poaceae در ایران بر اساس پروفایل لکه های فلاونوئیدی و صفات ریخت شناسی کمی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله تاکسونومی و بیوسیستماتیک، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_TBJ-6-21_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا رئیسی چهرازی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

حجت اله سعیدی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مجید شریفی تهرانی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

روابط بین گونه های Lolium و Festuca از دیرباز موضوع قابل توجه در تاکسونومی زیرقبیله Loliineae بوده است. مطالعه حاضر به بررسی روابط فنتیک در Lolium s.l. (شامل زیرجنس Schedonorus از جنس Festuca) با استفاده از پروفایل لکه های فلاونوئیدی و صفات ریخت شناسی کمی می پردازد. اندازه گیری صفات ریخت شناسی کمی و دانسیتومتری لکه های فلاونوئیدی و رسم پلات پروفایل آنها با استفاده از تصاویر کالیبره شده دیجیتال و نرم افزار ImageJ و تحلیل های چند متغیره خوشه ای و رسته بندی با استفاده از نرم افزار NTSYS-pc صورت گرفتند. هر یک از گونه های مطالعه شده بر اساس پروفایل لکه های توصیف شده و مقادیر Rf و درصد هر یک از لکه ها در پروفایل مربوط گزارش شده اند. تنوع موجود در لکه های پروفایل گونه های L. rigidum، L. perenne و F. pratensis نشان داد که پروفایل لکه های فلاونوئیدی را می توان به عنوان صفات مفید برای مطالعه بیشتر تنوع درون سطح گونه نیز مطرح نمود. تحلیل خوشه ای صفات ریخت شناسی کمی، گونه ها را در گروه هایی مجزا تفکیک نمود و جمعیت اردبیل از گونه L. persicum را نیز از سایر جمعیت های این گونه تفکیک نمود. تفکیک جمعیت های F. arundinacea به دو گروه مجزا نیز نتیجه ای قابل توجه است که وجود دو شکل مجزا از این گونه در ایران را پیشنهاد می کند.

کلیدواژه ها

روابط فنتیک, فلاونوئید, ریخت شناسی کمی, Festuca, Lolium

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.