بررسی و شناسایی موش های غالب باغات و مزارع استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تاکسونومی و بیوسیستماتیک، دوره: 8، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_TBJ-8-27_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا خلیل آریا

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، ارومیه، ایران

چکیده

تعداد ۳۴ نمونه موش (۲۴♂♂۱۰♀♀) از باغ های سیب و مزارع یونجه شهرستان های ارومیه، سلماس، خوی، ماکو، میاندوآب، شاهین دژ و تکاب آذربایجان غربی جمع آوری گردید. نمونه ها با استفاده از تله های زنده گیر، تله های کشته گیر و دستی هنگام آبیاری غرقابی جمع آوری شد و طی بررسی های ریخت شناسی، جمجمه و نیز استخراج کروموزوم ها و تعیین نقشه کاریوتیپ (برخی از نمونه های زنده) در حد گونه شناسایی شدند. سپس، جهت نگهداری در موزه بخشی از نمونه ها تاکسیدرمی شدند. نمونه های جمع آوری شده همگی متعلق به جنس Microtus (Microtus Schrank, ۱۷۹۸) بودند. از حدود ۵۳ گونه از این جنس در جهان شناسایی شده است که دو گونه آن، M. arvalis Pallas, ۱۷۷۹) و (M. socialis Pallas, ۱۷۷۳ در بسیاری از باغات و مزارع یونجه استان خسارت زا هستند. از جنس Microtus دو گونه جدید از سلماس و تکاب جمع آوری گردید که در مراحل شناسایی هستند. جنس دیگری که در باغات نزدیک کوهپایه ها و دشت ها و همچنین بیشتر در مراتع استان خسارت می زند Ellobius Fisher, ۱۸۱۴ یا موش کور است.

کلیدواژه ها

آذربایجان غربی, موش صحرایی, موش کور, جنس Microtus

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.