تدوین استراتژی و اولویت بندی استراتژی های شرکت بهنوش ایران با مقایسه رویکردهای فازی و QSPM

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NMRJ-2-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مهرمنش

استادیار و عضو هیات علمی گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

نیما سعیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

پدرام لسانی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

الیاس بایرامی لاطران

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

با توجه به رشد روز افزون سازمان­ها در رقابت برای تحصیل سهم بازار ضرورت وجود برنامه­ریزی استراتژیک را در سازمان­ها دو چندان می­کند که توجه بسیاری از محققین را جلب نموده است. در این تحقیق ابتدا با مراجعه به تحقیقات و مطالعات صورت گرفته، نقاط قوت و ضعف داخلی، فرصت­ها و تهدیدات محیطی و استراتژی­هایی در قالب ماتریس SWOT شناسایی شدند. در ادامه با تعریف فاکتورهای کلیدی موفقیت، استراتژی­های تعریف­شده با دو روش تاپسیس فازی و QSPM رتبه­بندی شدند. با روش تاپسیس فازی، استراتژی­های "تولید محصولات جدید نظیرآب و آبمیوه برای تکمیل سبد محصول" به عنوان مهمترین استراتژی انتخاب و پس از آن استراتژی­های "استفاده از برندینگ" و "راه اندازی خطوط جدید در کارخانه های شیروان و اراک برای افزایش تولید" که در زمره استراتژی­های تهاجمی جا دارند، در رتبه­های دوم و سوم جای گرفتند. ضمن اینکه استراتژی­های "استفاده از برندینگ"، "تولید محصولات جدید نظیرآب و آبمیوه برای تکمیل سبد محصول" و چانه­زنی برای تخصیص درصدی از سود برای بازاریابی محصولات سلامت ((Healthy drinks نیز با استفاده از روش QSPM، به عنوان مهمترین استراتژی­ها برگزیده شدند. در انتها نیز دو روش تاپسیس فازی و QSPM، با استفاده از روش SAW با یکدیگر مقایسه شدند. در این مرحله، دو روش مذکور به عنوان گزینه و اهداف کلان سازمان در حکم معیارهایی در نظر گرفته شدند که در نهایت روش تاپسیس فازی، به عنوان روش مناسب­تر جهت رتبه­بندی استراتژی­های شرکت بهنوش انتخاب شد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک, ماتریس SWOT, تاپسیس فازی, روش QSPM, روش SAW

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.