بررسی روشهای مدلسازی غیر خطی دیوارهای برشی بتنی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_0516
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سلطانی

کارشناس ارشد سازه، دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

فرهاد بهنام فر

استادیار، دانشکده عمران دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

دیوارهای برشی بتنی از اجزاء اصلی مقاوم در برابر نیروهای جانبی می باشند که با تامین سختی، مقاومت و شکل پذیری سازه نقش عمده ای درتعیین سطوح عملکردی، شامل قابلیت استفاده بی وقفه، ایمنی جانی و آستانه فروریزش دارند. نیاز به ارزیابی دقیق پاسخ غیر خطی دیوارهای برشی در آیین نامه های جدید طراحی بر اساس عملکرد و بهسازی سازه های موجود، لزوم استفاده از مدلهای تحلیلی مناسب برای تحلیل استاتیکی و دینامیکی غیر خطی دیوارهای برشی بتنی را مشخص می کند. پیش بینی رفتار غیر خطی دیوارهای برشی تحت بارهای جانبی نیازمند مدلهای تحلیلی ساده و دقیقی می باشد که قابلیت شبیه سازی رفتارهای مهم غیرخطی دیوارهای برشی مانند تغییر مکان محور خنثی، تغییر شکلهای برشی و همچنین اندرکنش نیروهای محوری و برشی و ممان خمشی را داشته باشد. مدل تحلیلی باید قادر به پیش بینی مشخصه های پاسخ تناوبی دیوارهای برشی شامل سختی اولیه، نقطه تسلیم، تنزل سختی، زوال مقاومت، شکل منحنی هیسترتیک، جابجایی پسماند، اتلاف انرژی و رفتار باریک شوندگی باشد. در این تحقیق مدلهای تحلیلی متفاوتی که توسط محققین مختلف برای مدلسازی دیوارهای برشی ارائه شده اند معرفی خواهند شد وتوانایی هر مدل در شبیه سازی رفتارهای کلی و موضعی دیوارهای برشی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.این مدلها شامل مدلهای با مقیاس کوچک مانند مدل اجزاء محدود، مدلهای با مقیاس متوسط مانند مدل فایبر و همچنین مدلهای با مقیاس بزرگ مانند مدل تک عضوی، مدل دو عضوی، مدل فنر چند محوری، مدل فنر چندگانه و مدل چند عضوی می باشند. هدف از این تحقیق معرفی روشهای مدلسازی دیوارهای برشی و مطرح کردن قابلیتها و نقایص هر مدل در پیش بینی رفتار غیر خطی دیوارهای برشی می باشد. بررسی مدلهای تحلیلی ارائه شده نشان می دهد مدلهای با مقیاس متوسط و مدلهای با مقیاس بزرگ روشهایی کاربردی برای مدلسازی غیرخطی دیوارهای برشی بتنی در ساختمانهای با ارتفاع متوسط و بلند می باشند

کلیدواژه ها

دیوارهای برشی، مدلهای با مقیاس کوچک، مدلهای با مقیاس متوسط، مدلهای با مقیاس بزرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.