واکاوی تجربه های خرید مشتریان از مراکز خرید شهر تبریز با رویکرد پدیدارشناسی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 7، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_NMRJ-7-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 372
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشیار دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استادیار گروه مدیریت، اقتصاد و حستبداری، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ایران، تهران، ۳۶۹۷-۱۹۳۹۵
چکیده
بازاریابی تجربی از رویکرد نوآورانه تعامل دوسویه برای بازاریابی بهره میگیرد. پژوهش درباره کشف و توصیف عمیق ادراکات و تجربههای خریداران ازجمله مسائل مراکز خرید است. این مطالعه با هدف تجزیه و تحلیل تجربیات خرید از مراکز خرید و با هدف کشف و استخراج عوامل و مشخصههای این مراکز برای ایجاد مزیت رقابتی انجام شده است. رویکرد انجام پژوهش از نوع کیفی و بهشیوه پدیدارشناسی تفسیری است. جامعه آماری مطالعهشده در این پژوهش خریداران و مراجعهکنندگان به مراکز خرید در تابستان و پاییز ۱۳۹۲ در شهر تبریز است. نمونهها بهصورت هدفمند انتخاب شدهاند و حجم آن باتوجهبه ماهیت پژوهش کیفی تا حد اشباع دادهها (۱۵ نفر) ادامه یافته است. داده ها با انجام مصاحبههای فردی و گروهی گردآوری شده و با روش تحلیل دیکلمن تجزیه و تحلیل شده اند؛ سپس نکتههای کلیدی مصاحبهها مفهومسازی شده و بعد از چندینبار تحلیل و مقایسه دادهها، تعداد ۲۰۰ کد استخراج شدهاند. درنهایت، تعداد ۸ مورد عوامل اصلی و ۶۶ مورد عوامل فرعی دستهبندی شده است. مفهوم تجربه خرید مشارکتکنندگان، ترکیبی از هشت عامل اصلی «عملکرد رفتاری»، «ساختارهای فیزیکی»، «محیط»، «امکانات و تسهیلات»، «بازاریابی»، «ارتباطات»، «آموزش» و «ایمنی و امنیت» تعیین شده است.کلیدواژه ها
بازاریابی تجربی, پدیدارشناسی تفسیری, تجربه های خرید, مراکز خریداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.