بررسی نقش دعاوی حقوقی میان اپل و سامسونگ در استراتژی های قیمت گذاری و بازاریابی دو شرکت
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 9، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_NMRJ-9-4_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 374
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار، دانشکده ی مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
استادیار گروه مدیریت، دانشکده ی مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات دعاوی حقوقی میان دو شرکت اپل و سامسونگ بر راهبردهای قیمت گذاری و بازاریابی آنهاست. این پژوهش از نظر هدف در دسته پژوهش های کاربردی قرار گرفته است و از نوع پژوهش های توصیفی تحلیلی موردی محسوب می شود. به این منظور، پرونده های حقوقی میان دو شرکت در بازه ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ بررسی شده و به ویژه ۱۳ مورد آنها در بازه ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ که دارای دسترسی عمومی بوده اند، واکاوی شده اند. همچنین داده های تاریخی قیمت محصولات دو شرکت و ضریب نفوذ گوشی های هوشمند در بازار آمریکا و سایر کشورهای محل مجادله، استخراج شده است. تمرکز اصلی این پژوهش بر استفاده از مفاهیم نظریه بازی برای مدل سازی دعاوی حقوقی است. نخست با بررسی یک بازی که در ایجاد پرونده علیه رقبا مشاهده شده است، بازی دیگری با موضوع نقض کردن یا نکردن حق نوآوری رقیب بررسی و نشان داده شد که این منشا یک بازی ترتیبی بی نهایت تکرارشونده دیگر است که طبق راهبرد ماشه ای بخشنده به نتیجه مطلوب دو شرکت منجر شده است. با بررسی نتایج مالی دادگاه ها و اینکه سود خالص دو شرکت از آنها ناچیز بوده است، عوامل دیگری شامل افزایش سهم از بازار و جلوگیری از جنگ قیمتی بر ایجاد این دعاوی شناسایی شد. در این راستا، هدف دو شرکت، افزایش چرخه عمر مشتری تشخیص داده شده است. همچنین دلایل توقف طرح شکایت های جدید، بیان شد و این پرسش بررسی شده است که چرا اپل با خود گوگل – که سازنده سیستم عامل اندروید است – مستقیم وارد نزاع حقوقی نشد. در پایان، پیش بینی هایی در زمینه احتمال وقوع جنگ های حق نوآوری جدید ارائه شده است.کلیدواژه ها
حقوق, حق نوآوری, نظریه بازی, ارزش ویژه مشتری, چرخه عمر مشتریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.