بررسی حذف علف کش بنتازون از آبهای آلوده با استفاده از نانو ذرات TiO2 طی فرآیند UV/TiO2
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE01_305
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2824
نویسندگان
چکیده
امروزه سموم کشاورزی برای محافظت محصولات کشاورزی از آفاتی نظیر حشرات، گیاهان، قارچها، جوندگان و کرمها بطور وسیعی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از سموم دفع آفات کشاورزی با وجود از بین بردن آفات محصولات کشاورزی، محیطزیست از جمله منابع آب را به شدت آلوده میکند. با این توصیف نیاز به روشهای جدید تصفیه آبهای آلوده به این سموم بیشتر احساس میشود. علف کش بنتازون یا بازاگران یکی از سموم کشاورزی است که بطور نسبتاً وسیعی برای از بین بردن علفهای هرز پهن برگ در مزارع لوبیا، ذرت، برنج و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. از مهمترین مشکلات روشهای معمول تصفیه آب عدم امکان تصفیه مواد آلاینده در غلظتهای کم و همچنین خواص سمی و مقاوم برخی از آلایندههاست که به سادگی تخریب نشده و در مقابل عوامل بیولوژیکی از خود مقاومت نشان میدهند. برای حل این مشکلات در سالهای اخیر فرآیندهای اکسایش پیشرفته بعنوان جایگزینی برای روشهای معمول دیگر در تصفیه آبهای آلوده مورد بررسی قرار گرفتهاند. در این روش با تولید رادیکالهای بسیار فعالی مانند رادیکال هیدروکسیل، مواد آلاینده آلی بسرعت و به صورت غیر انتخابی حذف میشوند. در کار پژوهشی حاضر حذف علف کش بنتازون در حضور نانو ذرات TiO2 بعنوان فتوکاتالیزور و تحت تابش نور UV مورد مطالعه قرار گرفته است و عوامل موثر در این فرآیند از جمله شدت تابش نور UV، غلظت اولیه علفکش بنتازون، مقدار نانو ذرات TiO2 و زمان تابش نور UV بررسی شدهاند. با توجه به بررسیهای انجام یافته مقدار مطلوب غلظت اولیه بنتازون برابر باmg/l 15 و مقدار نانوذرات دیاکسیدتیتانیم mg/l 200 بدست آمد. در شرایط مطلوب پس از مدت زمان 90 دقیقه 99% مقدار اولیه بنتازون از آب آلوده حذف گردید.کلیدواژه ها
علف کش بنتازون، فرآیندهای اکسایش پیشرفته، نانو پودر، فتوکاتالیزور، TiO2اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.