تاثیر غلظت نانو ذرات آلومینا بر میکروساختار و رفتار خوردگی پوشش کامپوزیتی Co-P-nanoAl۲O۳

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علم و مهندسی سرامیک، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCSE-9-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارغوان نوروزیان کرمانی

مرتضی زند رحیمی

هادی ابراهیمی فر

چکیده

پوشش­های کامپوزیتی حاوی فسفر و ذرات سرامیکی از جمله پوشش­هایی هستند که به لحاظ خواص مناسب نظیر مقاومت به خوردگی، مقاومت به اکسیداسیون و سختی بالا مورد توجه قرار گرفته­اند. در این تحقیق پوشش کامپوزیتی Co-P-nano-Al۲O۳ با استفاده از تکنیک رسوب­دهی الکتریکی به روش جریان مستقیم بر روی زیر لایه فولاد زنگ نزن AISI ۴۳۰ پوشش داده شد. کیفیت پوشش و مقاومت به خوردگی آن با تغییر مقدار آلومینا (۳، ۴، ۵ و g/L ۶) در حمام مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور بررسی مورفولوژی و آنالیز پوشش کامپوزیتیCo-P-nano-Al۲O۳  تشکیل شده به ترتیب از دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکرو آنالیز EDS استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت ذرات نانو آلومینا در محلول آبکاری از g/L ۳ با روند افزایش ۱ واحدی به g/L ۵ درصد وزنی ذرات نانو آلومینا در پوشش افزایش می یابد و پس از آن با افزایش غلظت ذرات نانو آلومینا در محلول آبکاری درصد وزنی ذرات نانو آلومینا در پوشش کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که در حمام حاوی g/L ۵ آلومینا، پوشش کامپوزیتی تشکیل شده کاملا یکنواخت و پیوسته است در حالی که با افزایش یا کاهش مقدار آلومینا، امکان تشکیل پوشش مناسب بر روی کل سطح زیر لایه وجود ندارد. به منظور بررسی مقاومت به خوردگی، آزمون­ پلاریزاسیون پتانسیودینامیک در محلول آبی ۵/۳ درصد وزنی NaCl بر روی نمونه های پوشش دار و بدون پوشش انجام شد. نتایج آزمون های پلاریزاسیون تافل و الکتروشیمیایی نیز با تصاویر میکروسکوپی مطابقت داشت و نشان داد که پوشش تشکیل شده در حمام حاوی  g/L ۵ آلومینا بیشترین مقاومت به خوردگی را دارد.

کلیدواژه ها

Composite Coating, Nano Alumina, Concentration, Corrosion Resistance, Potentiodynamic Polarization., پوشش کامپوزیتی, نانو آلومینا, غلظت, مقاومت به خوردگی, پلاریزاسیون پتانسیودینامیک.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.