مقایسه محتوای پرولین، گلایسین بتائین، قند محلول و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی دو گیاه هالوفیتSuaeda altissima Pall. و L. Frankenia hirsute در دو فصل مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 9، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOP-9-36_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب تیموری

۱کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان

مه لقا قربانلی

۲استاد گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان

آرین ساطعی

۳ استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان

چکیده

چکیده دو گیاه هالوفیت L. Frankenia hirsute  وPall. Suaeda altissima که در منطقه صوفیکم آق قلا (گلستان) می رویند، گیاهانی می باشند که در زمین های شور و آب و هوای خشک به خوبی رشد می کنند. در این پژوهش دو گونه فوق در اردیبهشت ماه (فاز گلدهی) و شهریورماه (فاز خزان) جمع آوری و جهت بررسی ترکیبات پرولین، گلایسین بتائین، قند های محلول، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (کاتالاز و پراکسیداز) در اندام هوایی و ریشه به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین مقدار پرولین در اندام هوایی F.hirsuta (اردیبهشت) و کمترین مقدار پرولین در ریشه S.altissima (شهریور) بود. همچنین بیشترین محتوای گلایسین بتائین در ریشه S.altissima (شهریور) و کمترین مقدار آن در اندام هوایی F.hirsuta (اردیبهشت) مشاهده شد. در ارتباط با قندهای محلول نیز بیشترین میزان مربوط به در اندام هوایی F.hirsuta (اردیبهشت) و کمترین آن  ریشه F.hirsuta (شهریور) بود. در ارتباط با آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز، نتایج نشان داد. فعالیت کاتالاز در اندام هوایی S.altissima (شهریور) از بیشترین مقدار و در اندام هوایی و ریشه S.altissima (اردیبهشت) از کمترین مقدار برخوردار بود. در ارتباط با فعالیت آنزیم پراکسیداز، نیز بیشترین فعالیت در اندام هوایی F.hirsuta (اردیبهشت) و کمترین در ریشه S.altissima (اردیبهشت) مشاهده شد.

کلیدواژه ها

واژ ه های کلیدی: آنزیم های آنتی اکسیدان, پرولین, قندهای محلول, هالوفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.