تاثیر افزودنی نانو اکسید منیزیم بر خواص مکانیکی نانو کامپوزیت آلومینا و کاربیدسیلیکون فرآوری شده با روش آلیاژسازی مکانیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مواد و فناوریهای پیشرفته، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMI-5-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Mohammad Reza Vaezi

, Materials and Energy Research Center

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، فرآوری نانوکامپوزیتی بر پایه آلومینا و کاربید سیلیکون است که به دلیل خواص ویژه و کاربردهای گسترده این نوع از نانوکامپوزیت ها در صنایع مختلف توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. در این مقاله، رفتار مکانیکی نانو کامپوزیت Al۲O۳ -۴.۱%wt SiC با روش سینتر بدون اعمال فشار با افزودن یک درصد وزنی نانو MgO مورد مطالعه قرار گرفته است. از نانو پودرهای Al۲O۳-α ،SiC-β و MgO بعنوان مواد اولیه در این تحقیق استفاده گردید. در ابتدا مقدار مشخصی از نانو پودرهای Al۲O۳ -SiC برای نمونه اول وAl۲O۳ –SiC-MgO برای نمونه دوم با نسبت گلوله به پودر ۲۰ به ۱ توسط آسیاب گلوله ای سیاره ای با سرعت rpm ۲۵۰ به مدت ۴ ساعت مخلوط کرده و پودر حاصل در دمای C˚۶۰۰ به مدت ۲ ساعت کلسینه گردید. برای بررسی ساختاری نانو کامپوزیت های حاصله از آنالیز طیف سنجی اشعه ایکس (XRD) و برای بررسی مورفولوژی و اندازه ذرات این نانو نانو کامپوزیت از میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) استفاده شد که نتایج نشان داد نانو کامپوزیت حاصله دارای اندازه ذرات کمتر از ۱۰۰ نانو متر و مطابق با ساختار نانو پودرهای اولیه بود. از مخلوط پودر های حاصل، قرص های خام اولیه با روش پرس تک محوره در فشار Mpa۱۰۰ و سپس پرس ایزواستاتیک سرد در فشار Mpa۱۵۰ آماده شد و سپس قرص ها در بوته گرافیتی جاسازی و در دمای C˚۱۶۰۰ و C˚ ۱۶۳۰ به مدت ۲ ساعت در کوره سینتر گردید. قرص های بدست آمده جهت بررسی تاثیر نانوپودر MgO برخواص مکانیکی نانو کامپوزیتAl۲O۳ – SiC مورد آزمایش چگالی سنجی و سختی سنجی قرار گرفت. چگالی بـدست آمده از نمـونه اول ودوم در دمای C˚ ۱۶۰۰ بـه ترتیب ۹۳/۷ و ۹۵/۱ گرم بر سـانتی متر مکعب و در دمـای C˚۱۶۵۰ به تـرتیب ۹۴/۲ و ۹۶ گرم بر سانتی متـر مکعب می باشد. با انجام آزمایش سختی ویکرز بر روی نمونه های اول و دوم در دمای C˚ ۱۶۰۰ ترتیب ۱۷/۸۷ و ۲۰/۰۷ گیگا پاسگال و در دمای C˚۱۶۵۰ به ترتیب ۱۵/۴۴ و۱۹/۷۹ گیگا پاسگال بدست آمد.

کلیدواژه ها

Nano composite, Mechanical properties, Hardness, Sintering

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.