سنتز نقاط کوانتومی InP/ZnS عامل دار برای کاربرد در دارورسانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله مواد و فناوریهای پیشرفته، دوره: 6، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JEMI-6-2_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 443
نویسندگان
materialscience, sharif university of techniligy
چکیده
نقاط کوانتومی، نیمه رسانا هایی در ابعاد کم تر از شعاع اکسایتونیک هستند که به دلیل اندازه کوچک و بروز پدیده حبس کوانتومی، خواص نوری منحصربه فردی، از جمله خاصیت فلورسانس قابل تنظیم با اندازه نقطه کوانتومی دارند. خاصیت فلورسانس، نسبت سطح به حجم بالا در نقاط کوانتومی و شیمی سطح آن ها در عامل دار شدن با بیومولکول های مختلف، قابلیت کاربرد در تشخیص و درمان هم زمان سلول های سرطانی را به آن ها می دهد. در این تحقیق نقاط کوانتومی InP/ZnS عاری از کادمیم و ایمنی بالاتر نسبت به نقاط کوانتومی پایه کادمیم، به روش کلوئیدی تزریق داغ سنتز شد و خواص نوری آن با توجه به طیف جذب UV-Vis و طیف نشر فوتولومینسانس بررسی شد. تصویر TEM نقاط کوانتومی سنتز شده نشان دهنده اندازه در حدود ۱۰ نانومتر و مورفولوژی کروی بود. پس از انتقال نقاط کوانتومی با پروسه تعویض لیگاند از فاز آلی به فاز آبی، با فولیک اسید عامل دار شدند و سمی بودن نقاط کوانتومی فاقد گروه عاملی و عامل دار در غلظت های مختلف با روش MTT بر روی رده سلولی OVCAR-۳ بررسی شد. نتایج حاصل نشان دهنده حدود ۳/۷۰ و ۵/۸۸ درصد زیست پذیری سلول های تیمارشده به ترتیب mg/ml ۲/۰از نقاط کوانتومی InP/ZnS فاقد گروه عاملی و عامل دار شده با فولات بود. میزان ورود نقاط کوانتومی فاقد گروه عاملی و متصل به فولیک اسید، به درون رده های سلولی OVCAR-۳ و A۵۴۹ با دستگاه فلوسایتومتری FACS بررسی شد و تفاوت چشم گیر میان میزان ورود سلولی مجموعه نقاط کوانتومی عامل دار شده نسبت به نقاط کوانتومی فاقد گروه عاملی در مورد رده سلولی حاوی گیرنده های فولیک اسید مشهود بود. نتایج حاصل قابلیت مجموعه نقاط کوانتومی InP/ZnS دو عاملی متصل به فولیک اسید را در تصویربرداری و دارورسانی موفق و هم زمان به سلول های سرطانی نشان داد.کلیدواژه ها
نقاط کوانتومی InP/ZnS, فولیک اسید, دارورسانی, تصویربرداری زیستیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.