معرفی بخشی از فون زنبورهای گرده افشان شمال استان فارس

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-2-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه ایزدی

رحیم عبادی

علی اصغر طالبی

چکیده

در این تحقیق که به مدت یک سال انجام گرفت، از اول بهار تا اواسط پائیز ۱۳۷۵ با توجه به زمان گلدهی هر محصول، به طور مرتب هر هفته با استفاده از تور حشره گیری اقدام به جمع آوری نمونه زنبور از روی آنها گردید. تعدادی از نمونه های جمع آوری شده در الکل اتیلیک ۸۰% و تعدادی پس از کدگذاری و فرم دهی، در جعبه های مخصوص قرار داده شده، به آزمایشگاه منتقل و شناسایی شدند. زنبورهای جمع آوری شده به ۷ خانواده و ۱۹ جنس به شرح زیر تفکیک شده، ۳۷ گونه از آنها شناسایی و نام گذاری علمی گردید و بیش از ۴۰ گونه نیز فقط در حد جنس شناسایی شد. اسامی خانواده ها، جنسها و گونه های شناسایی شده به شرح ذیل می باشد: ۱- Colletidae: Colletes (Colletes sp.)۲- Andrenidae: Andrena (A. thoracica, A. labialis, A. apicata, A. personata, A. erytrogaster, A. kalmiae, Andrena sp.), Melitturga (M. clavicornis, Melliturga sp.) ۳- Halictidae: Halictus (H. brunescens, H. senilis, H. squamosus, H. asperulus, H. resurgens), Lasioglossum (L. discum, L. epipygial, L. nigripes, L. villosulum, L. pygmaeum), Nomia (Nomia sp.). -۴ Melittidae: Melitta (M. leporina) ۵- Megachilidae: Megachile (M. maritima, M. concina, M. rotundata, M. frigida), Chalicodoma (C. rubripes, C. georgic, Chalicodoma sp.), Osmia (O. taurus, O. cornifrons, O. uncinata, Osmia sp.), Anthidium (A. florentinum, A. sp.) کلید شناسایی جنسهای مربوطه و همچنین کلید شناسایی کلیه جنسهای بالا خانواده Apoidae برای هر یک از خانواده های فوق الذکر به طور مستقل بر اساس نمونه های جمع آوری شده در شمال استان فارس تدوین و ارائه شده است.

کلیدواژه ها

Pollinator insects, Bees fauna, Pollination, حشرات گرده افشان ، فون زنبورها ، گرده افشانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.