بررسی توزیع درآمد کشاورزان شهرستان ساوجبلاغ و عوامل موثر بر آن

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-7-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد توده روستا

جواد میرمحمد صادقی

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی وضعیت توزیع درآمد کشاورزان در دو ناحیه دشت و کوه شهرستان ساوجبلاغ استان تهران بود. داده های پژوهش از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری با ۳۵۰ کشاورز، که از طریق نمونه گیری طبقه ای متناسب و تصادفی انتخاب گردیدند، به دست آمد. برای تحلیل نتایج از تکنیک های ضریب جینی، مقایسه پنجک ها و مقایسه میانگین های متغیرهای مختلف استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان نابرابری درآمد در ناحیه کوه بیشتر از ناحیه دشت است. میانگین درآمد در پنجک پنجم دشت و کوه به گونه ای چشم گیر بیشتر از پنجک های دیگر آنها بود، و این موضوع در ناحیه کوه شدت زیادتری داشت. نابرابری توزیع در مورد زمین نیز دیده شد. منابع درآمد کشاورزان از فعالیت های کشاورزی (زراعت، دامداری و باغداری) و غیر کشاورزی (شغل دوم و درآمدهای دیگر) بود. نابرابری در توزیع درآمد کل در نواحی دشت و کوه بیشتر از منابع کشاورزی نشات می گرفت، و درآمدهای غیر کشاورزی در این نابرابری نقش کمتری داشتند. نابرابری درآمدهای کشاورزی در دشت به ترتیب به دامداری، باغداری و زراعت، و در کوه به دامداری، زراعت و باغداری مربوط می شد.

کلیدواژه ها

Income distribution, Lourenz curve, Gini ratio, Quintiles and deciles, Income ratios, Savojbolagh., توزیع درآمد، منحنی لورنز، ضریب جینی، پنجک ها و دهک ها، نسبت های درآمدی، ساوجبلاغ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.