بررسی تغییرات کوتاه مدت ویژگی های فیزیکی و هیدرولیکی خاک های ترک دار شالیزاری با افزودن کاه و کلش برنج و زئولیت
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 17، شماره: 66
- کد COI اختصاصی: JR_JWSS-17-66_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
Tehran University
Tehran University
Rice Research Institute
Rice Research Institute
چکیده
مدیریت آب در خاک های ترک دار شالیزاری، یک مسئله مهم در کشت برنج است. به منظور بررسی اثر مواد آلی و زئولیت و اثر متقابلشان بر وضعیت فیزیکی و رطوبتی خاک های شالیزاری، فاکتور ماده آلی (کاه و کلش برنج) در چهار سطح (صفر، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد)، فاکتور زئولیت در چهار سطح (صفر،۸، ۱۶ و ۲۴ تن در هکتار)، هم چنین مراحل رطوبتی خاک در ۵ سطح در سه تکرار به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در موسسه تحقیقات برنج کشور مورد بررسی قرار گرفت. میزان رطوبت، وزن مخصوص ظاهری، فاصله گرفتن خاک از جدار ظرف در یک دوره ۴ ماهه اندازه گیری شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که اثر متقابل مواد آلی و زئولیت بر درصد رطوبت وزنی در سطح آماری یک درصد معنی دار شد. افزودن بقایای گیاهی سبب کاهش وزن مخصوص ظاهری نسبت به تیمار شاهد شد. هم چنین روابط حاکم بین درصد رطوبت وزنی و وزن مخصوص ظاهری از هم بستگی بالایی برخوردار است. وزن مخصوص ظاهری در تیمار شاهد و ۵/۱% بقایای گیاهی به ترتیب در محدوده ((۷/۱-۷۵/۰) و(۳/۱-۷/۰)گرم بر سانتی متر مکعب) تغییر کرد. نتایج نشان می دهد زئولیت نمی تواند مانند بقایای گیاهی در کاهش پارامترهای ترک خاک موثر باشد، هر چند سبب حفظ بیشتر رطوبت خاک شد.کلیدواژه ها
Zeolite, Plant residues, Crack, Paddy soil., زئولیت، بقایای گیاهی، ترک، خاک شالیزاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.