تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت علوفه ای (رقم NS) و تعیین عمق بهینه آبیاری آن در شرایط کمبود آب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 19، شماره: 73
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-19-73_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد حیدری سورشجانی

۱. Dept. of Irrigation, Faculty of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.

محمد شایان نژاد

۱. Dept. of Irrigation, Faculty of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.

مسعود نادری

۱. Dept. of Irrigation, Faculty of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.

بیژن حقیقتی

۲. Shahrekord Agric. Res. Center, Shahrekord, Iran.

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکردکمی و کیفی و تعیین عمق بهینه آبیاری ذرت علوفه ای در منطقه شهرکرد، در قالب بلوک های کامل تصادفی با ۷ تیمار شامل ۴۰، ۵۵، ۷۰، ۸۵، ۱۰۰، ۱۱۵ و ۱۳۰ درصد کمبود رطوبت خاک در۳ تکرار به روش آبیاری جویچه ای انجام شد. تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد، بهره وری مصرف آب، درصد ماده خشک، ارتفاع و قطر میانه ساقه و قطر، طول و وزن بلال معنی دار بود. سطوح مختلف آب آبیاری تاثیر معنی داری روی درصد پروتئین و درصد روغن دانه نداشت، اما تاثیرش بر درصد فیبر بوته معنی دار بود. با افزایش عمق آبیاری میزان، طول ساقه، وزن بلال و درصد فیبر بوته افزایش یافت. کمترین و بیشترین عملکرد ذرت به ترتیب مربوط به سطوح آبیاری ۴۰ و ۱۳۰ درصد آبیاری کامل به ترتیب برابر با ۱/۴۳ و ۱/۸۸ تن در هکتار بود. بیشترین و کمترین میزان بهره وری مصرف آب نسبت به عملکرد محصول تازه، به ترتیب مربوط به تیمارهای ۵۵ و۱۳۰درصد آبیاری کامل و به ترتیب برابر ۱۷/۱۶ و ۱/۱۰ کیلوگرم در مترمکعب بود. نتایج آنالیز اقتصادی نشان داد که عمق آب مصرفی بهینه برای ذرت علوفه ای در شهرکرد ۵/۵۸۲ میلی متر می باشد که معادل ۸۶ درصد عمق آبیاری کامل است.

کلیدواژه ها

Water use efficiency, production function, quantitative and qualitative properties, different levels of irrigation water, optimal irrigation depth., بهره وری مصرف آب, تابع تولید, خواص کمی وکیفی, سطوح مختلف آب آبیاری, عمق بهینه آبیاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.