ارزیابی مدل های LEACHP و ۳ PRZM-در شبیه سازی غلظت-D۴, ۲ در یک خاک رسی سیلتی تحت دو رژیم آبیاری کلاسیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 19، شماره: 74
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-19-74_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود نوشادی

۱. Dept. of Water Eng., Shiraz Univ., Shiraz, Iran.

سجاد جمشیدی

۱. Dept. of Water Eng., Shiraz Univ., Shiraz, Iran.

فریده فروهرفر

۱. Dept. of Water Eng., Shiraz Univ., Shiraz, Iran.

چکیده

بررسی انتقال آلاینده ها درخاک از جنبه های مختلف زیست محیطی مانند آلودگی آبهای زیرزمینی و خاک اهمیت دارد. هدف از این تحقیق اندازه گیری غلظت -D۴, ۲ در نیمرخ خاک رس سیلتی و شبیه سازی آن توسط مدل های۳ PRZM-و LEACHP در مزرعه ذرت بود. علف کش -D۴, ۲ به مقدار  ۵/۳ کیلوگرم در هکتار با سه تکرار روی سطح خاک پاشیده و آبیاری بارانی کلاسیک ثابت با دو تیمار آبیاری کامل و کم آبیاری صورت گرفت. غلظت -D۴, ۲ در تیمار آبیاری نرمال در ۸، ۱۳، ۲۳، ۳۷ و ۵۷ روز پس از کاربرد به ترتیب ۵/۱۸، ۳۶/۱۶، ۶۷/۱۱، ۷۴/۱۰، ۴۷/۸ و ۲/۳ میلی گرم در کیلوگرم خاک بود. مدل LEACHP مقدار غلظت را در این زمان ها به ترتیب ۳۴/۲۳، ۹۳/۲۰، ۷/۱۶، ۳/۱۶، ۹/۱۲ و۴۱/۱۱ و مدل ۳ PRZM-به ترتیب ۲۴/۲۱، ۷۷/۱۹، ۱/۱۴، ۳/۱۰، ۵۹/۹ و۰۷/۵ میلی گرم در کیلوگرم خاک پیش بینی نمود. غلظت -D۴, ۲ برای تیمار کم آبیاری در زمان های فوق به ترتیب ۲/۲۰، ۷/۱۶، ۲۲/۱۱، ۰۵/۱۰، ۸/۸ و ۳/۷ میلی گرم در کیلوگرم خاک  اندازه گیری شد. مدل LEACHP مقدار غلظت در این زمان ها را به ترتیب ۲۲/۲۵، ۳/۲۱، ۴۳/۱۹، ۵۸/۱۸، ۰۰/۱۸ و۲۷/۱۶ و مدل ۳PRZM- به ترتیب ۹/۲۱، ۸۹/۱۹، ۲/۱۴، ۶۲/۱۰، ۶/۹ و۲۲/۸ میلی گرم در کیلوگرم خاک پیش بینی کرد. به طور کلی در هر دو تیمار مدل ۳PRZM- کارایی بهتری نسبت به مدل LEACHP داشت.

کلیدواژه ها

Simulation, Normal irrigation, Deficit irrigation., آبیاری نرمال, شبیه سازی, کم آبیاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.