شکل تعمیم یافته پروتکل توزیع کلید کوانتومی BB۸۴ با n پایه قطبش و احتمال های نابرابر DOR:۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۳۲۲۴۳۴۷.۱۴۰۰.۹.۱.۱۰.۷

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-9-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آریس آقانیانس

نخبه ی وظیفه، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

نصیب الله دوستی مطلق

استادیار دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

چکیده

توزیع کلید کوانتومی مساله تولید و تبادل کلید بین طرفین رمزنگاری را با امنیت نامشروط که با اصول و پدیده های مکانیک کوانتومی تضمین می شود، حل می کند. در پیشینه چهل ساله رمزنگاری کوانتومی، پروتکل های توزیع کلید کوانتومی گوناگونی ابداع شده اند که معروف ترین آنها BB۸۴ است و برخی دیگر همچون پروتکل های شش حالته و اردهالی-چائو-لو با اعمال تغییراتی روی آن به وجود آمده اند. در این مقاله، شکل کلی تری از BB۸۴ با به کارگیری  حالت قطبش که  جفت متعامد از حالت های قطبش و  پایه قطبش را به وجود می آورند، ارائه می شود. افزون بر آن، فرض می شود پایه های قطبش متمایز با احتمال های لزوما نابرابر انتخاب می شوند. سپس، با مطالعه و تحلیل پروتکل توزیع کلید کوانتومی جدید و دو حالت خاص آن از دیدگاه نظریه احتمال، این پروتکل ها با پروتکل های BB۸۴، شش حالته و اردهالی-چائو-لو مقایسه و سرانجام، با ساخت چهار مثال عددی گوناگون، نتایج به دست آمده از تحلیل ها تایید می شوند. برتری پروتکل توزیع کلید کوانتومی جدید در مقایسه با پروتکل های BB۸۴، شش حالته و اردهالی-چائو-لو انعطاف پذیری بالای آن در انتخاب تعداد حالت های قطبش و چگونگی تخصیص احتمال روی انتخاب پایه های قطبش است. این برتری سبب می شود که با تحلیل پروتکل جدید و دو حالت خاص آن از دیدگاه نظریه احتمال، بتوان با آگاهی بیشتری پروتکل توزیع کلید کوانتومی مناسب را برای تحقق یک هدف مشخص انتخاب کرد و از مزایای  آن بهره مند شد.

کلیدواژه ها

پروتکل BB۸۴, فوتون, پایه قطبش, پروتکل - حالته نایکنواخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.