ردیابی سرلوژیکی و مولکولی ویروس پژمردگی لکه ای گوجه فرنگی در برخی علف های هرز در مزارع زعفران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های زعفران، دوره: 6، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JSRB-6-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 317
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد/دانشگاه بیرجند
دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
عضو هیات علمی/دانشگاه جیرفت
عضو هیات علمی/دانشگاه بیرجند
چکیده
زعفران یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی و صادراتی ایران است و بررسی عوامل محدود کننده آن حائز اهمیت است. ویروس پژمردگی لکه ای گوجه فرنگی (Tomato spotted wilt virus, TSWV) از مخربترین ویروس های گیاهی است و علف های هرز به عنوان کانون و منابع اولیه انتشار این ویروس می باشند، به منظور ردیابی و شناسایی علف های هرز آلوده به TSWV در مزارع زعفران، در فروردین و اردیبهشت سال ۱۳۹۶، تعداد ۳۷ نمونه علف هرز از مزارع استان خراسان جنوبی و شهرستان های بیرجند، فردوس، سرایان و قاین جمع آوری گردید. ردیابی اولیه ویروس با آزمون الایزای ساندویچی صورت گرفت. نمونه های مثبت در آزمون RT-PCR و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ژن نوکلئو پروتئین، در دو نمونه علف هرز قطعه ای به طول ۷۷۷ جفت باز تکثیر نمودند که جهت تعیین توالی به شرکت ماکروژن کره ارسال گردید. نتایج موید آلودگی دو علف هرز شاهی وحشی و جو موشی به ویروس مذکور بود. تحلیل تبارزایی این دو جدایه در مقایسه با ۲۰ ترادف متناظر در بانک ژن، نشان از تشکیل دو گروه تبارزایی داشت که جدایه های ایرانی در گروه دو و زیر گروه A قرار گرفتند. بیشترین شباهت بین جدایه ۲۱K.IR مربوط به شاهی وحشی با جدایه ای از مونتنگرو (GU۳۳۹۵۰۶) مربوط به میزبان سلمه تره، به میزان ۳/۹۷ درصد و کمترین شباهت با جدایه ای از ایتالیا (GU۳۶۹۷۱۸) مربوط به میزبان توتون به میزان ۸۸ درصد بود. تحقیق حاضر اولین ردیابی TSWV در مزارع زعفران در ایران می باشد.کلیدواژه ها
تحلیل فیلوژنتیکی, جو موشی, شاهی وحشی, شناسایی مولکولیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.