اثر وزن بنه مادری و غلظت های عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های زعفران، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSRB-7-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین ایزدی

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران، ایران

علی سروش زاده

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، ص. پ. ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران ، ایران

علی مختصی بیدگلی

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر غلظت­های عناصر غذایی، متیونین و اندازه بنه مادری بر سبز شدن زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و دو سال زراعی ۹۳ و ۹۴ در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارها شاملعناصر غذاییبه صورت کود مایع(عناصر ماکرو و میکرو) در چهار غلظت (۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۰ میلی لیتر در لیتر)، اسیدآمینه متیونیندر چهار غلظت (۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۰ گرم در لیتر)، تیمار آب مقطر و شاهد بدون تیمار، وزن بنه در دو اندازه ریز(۵-۳ گرم) و درشت(۹-۷ گرم) بود. بنه ها قبل از کاشت به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و به طور کامل در عناصر غذایی یا متیونین غوطه ور شدند. برای مطالعه تعداد بنه­های سبز شده از مدل نمایی مجانب یا مونومولکولار استفاده و روند سبز شدن گیاه بررسی شد. نتایج نشان داد که در سال دوم سبز شدن نسبت به سال اول افزایش داشت که می تواند به علت سازگاری با شرایط محیطی باشد. در سال اول روند سبز شدن به صورت سهمی و در سال دوم به صورت خطی بود. بنه­های مادری درشت نسبت به سایر تیمارها سبز شدن بهتر بود. به طور کلی، استفاده از محلول ۱۰ گرم در لیتر متیونین و بنه­های مادری درشت توانست باعث افزایش تعداد بنه­های سبز شده و بهبود سبز شدن در زعفران شود. به طور کلی، مدل پیشنهادی برای پیش­بینی وضعیت رشدی و روند سبز شدن در این مطالعه مدل مناسبی بود.

کلیدواژه ها

اسیدآمینه, فوسامکو, مدل مونومولکولار, وزن بنه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.