پیش بینی گرایش به اعتیاد بر اساس تحمل ناکامی و سبک های تفکر در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین‌المللی روان‌شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF06_353
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود کشوری حمید

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک / آموزش وپرورش، اراک، ایران

هادی خان آبادی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه سمنان / آموزش وپرورش، اراک، ایران

محمد انصاری

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، اراک، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف پیش بینی گرایش به اعتیاد بر اساس تحمل ناکامی و سبک هایتفکر در دانش آموزان انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعهآماری شامل کلیه ی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر اراک در سال تحصیلی ۹۹ - ۱۳۹۸ بودکه از میان آنها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تعداد ۳۱۰دانش آموز انتخاب شدند. در نهایت پرسشنامه ی ۲۹۸ نفر قابل تحلیل بود و به پرسشنامه یآمادگی به اعتیاد زرگر و همکاران (۱۳۸۵)، پرسشنامه تحمل ناکامی هارینگتون (۲۰۰۵) وپرسشنامه سبک های تفکر استنبرگ (۱۹۹۴) پا سخ دادند. برا ی تجزیه وتحلیل داده ها ازآزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان داد کهبین تحمل ناکامی و مولفه های آن (عدم تحمل عاطفی، عدم تحمل ناراحتی، پیشرفت وشایستگی یا استحقاق) با آمادگی به اعتیاد همبستگی مثبت معنادار و بین مولفه های سبکتفکر (اجرایی و محافظه کار) با آمادگی به اعتیاد همبستگی منفی و بین سبک تفکر آزاداندیش با آمادگی به اعتیاد همبستگی مثبت وجود دارد. سبک تفکر قانون گذار و قضایی وکل گرا و جز گرا هیچ ارتباط معناداری با آمادگی به اعتیاد نداشتند. مطالعه حاضر نشانداد که تحمل ناکامی و سبک های تفکر منابع مهمی برای پیش بینی آمادگی به اعتیاد است.

کلیدواژه ها

آمادگی به اعنیاد، تحمل ناکامی، سبک های تفکر، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.