مشکلات پردازش حسی و ارتباط آن با مشکلات رفتاری و یادگیری کودکان در خانه و مدرسه ارزیابی جدید برایمداخلهی دقیق

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین‌المللی روان‌شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF06_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده طوفانی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی

چکیده

پردازش حس ی بخش جدایی ناپذیر فرایند یادگیری است. بسته به چگونگی دریافت،پردازش و سازمانده ی اطلاعات ورودی حسی، مسیر سازگاری متفاوتی برای کودکان ایجادو سبب رفتارهای متفاوتی در موقعیت های یکسان می شود. ساختار تکالیف مدرسه و سطحانتظارات؛ والدین، معلمان و دوستان، نیازمند سازگاری های متعدد، متنوع و با سرعت بالااست و آنچه موفقیت کودکان در سازگاری بهتر را حمایت می کند، برخورداری از سیستمپردازش حسی تنظیم شده با نیازها است. شناخت هرچه بیشتر مفهوم پردازش حسی ومشکلات مرتبط با آن در کودکان به درک بهتر مشکلات رفتاری و یادگیری آنها در خانه ومدرسه کمک می کند. روش انجام این پژوهش، مروری و تحلیل محتوایی است. ۳۰۰ مقالهبا واژه های کلیدی پردازش حسی، یکپارچگی حسی، مشکلات پردازش حسی، تنظیم، بیشیا کم حسی از پا یگاه های جستجو؛ SID, PubMed, Direct Science, Google Scholar,Noormags, Irandoc، استخراج و بر اساس ملاک های موضوعی، جامعه مورد مطالعه (کودکانعادی و دارای اختلال تحولی) و داخلی و خارجی طبقه بندی شدند. دیدگاه مدل های مختلفدر موضوع پردازش حسی استخراج شدند و مدل رشد یکپارچه ی مبتنی بر تفاوت های فردیو تعامل (DIR) به عنوان رویکردی جامع با ماهیت زیستی، روانی- اجتماعی به تفصیلمعرفی شد. این مدل به نیمرخ متفاوت کودکان در سطوح پردازش حسی، شیوه های پاسخدهی به حس های گوناگون و شیوه ای که اعمال خود را طراحی و برنامه ریزی می کنند، توجهمی کند و از این رو با دیگر رویکردها ی درمانی و مداخله ای برای کودکان با مشکلاتپردازش حسی تمایز پیدا می کند.

کلیدواژه ها

پردازش حسی، یکپارچی حسی، مشکلات پردازش حسی، تنظیم حسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.