ارزیابی پارامترهای پاشش پلاسمایی اتمسفری (APS) پوشش CuNiIn برای کنترل سایش نوسانی ریشه پره آلیاژ تیتانیم Ti-۶Al-۴V در کمپرسور توربین گازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش ملی مهندسی سطح
  • کد COI اختصاصی: ISSE21_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عبدالهی

تهران، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، پژوهشکده مهندسی مواد

ضیا والفی

تهران، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، پژوهشکده مهندسی مواد

مسعود میرجانی

تهران، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت، پژوهشکده مهندسی مواد

علیرضا اژدری

البرز، کرج، شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا)

چکیده

یکی از عوامل تخریب پرههای کمپرسور توربین، سایش نوسانی و خستگی ناشی از بارهای گریز از مرکز (شعاعی)و لرزش های با فرکانس بالا در ریشه پره (جایی که پره داخل شکاف دیسک جای می گیرد) می باشد. این مسئلهتاثیر چشمگیری در طول عمر سرویس دهی توربین های گازی داشته و به طور ویژه در مورد آلیاژهای تیتانیوم بسیارقابل توجه است چراکه این آلیاژها به دلیل داشتن خواص تریبولوژیکی ضعیف به شدت در معرض تخریب درمحل اتصال پره به دیسک در اثر سایش و نوسانات حرکتی هستند. به همین دلیل به منظور جلوگیری از تخریبپره در اثر سایش و خستگی نوسانی از پوشش های محافظ در محل تماس پره به دیسک استفاده می شود. یکی ازجدیدترین پوشش ها برای ریشه پره کمپرسور، پوشش CuNiIn است. به همین دلیل هدف از این تحقیق بهینه سازیپارامترهای پاشش پلاسمایی اتمسفری (APS) برای دستیابی به پوشش CuNiIn با کمترین میزان اکسید و تخلخلجهت اعمال بر روی ریشه پره تیتانیومی (Ti-۶Al-۴V) کمپرسور توربین های گازی می باشد. برای این منظورپوشش CuNiIn با سه نرخ مختلف از گازهای آرگون و هیدروژن بر روی زیرلایه اعمال شده و ریزساختار وخواص مکانیکی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پوشش با کمترین میزان اکسید و تخلخل (حدود۱%) و کمترین سختی (۲۹HV) در نرخ گاز آرگون ۵۵l/min و نرخ هیدروژن ۱۲l/min به دست آمد.

کلیدواژه ها

پاشش پلاسمایی، تیتانیوم، پره توربین، پوشش، سایش نوسانی، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.