بررسی رفتار خوردگی، ترشوندگی و آنتی باکتریالی پوشش کلسیم فسفات تشکیل شده به روش اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی روی تیتانیم خالص

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش ملی مهندسی سطح
  • کد COI اختصاصی: ISSE21_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مولایی

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده مهندسی، گروه آموزشی مواد (دانشجوی دکتری)

آرش فتاح الحسینی

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده مهندسی، گروه آموزشی مواد (استاد)

محمدرضا پژوهی الموتی

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده پیرادامپزشکی، گروه آموزشی بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی (استادیار)

چکیده

تیتانیم و آلیاژهای آن علیرغم خواص منحصربه فرد خود و کاربردهای گسترده در حوزه های متفاوت پزشکیمانند ساخت ایمپلنت های دندانی و ارتوپدی، جهت ارتقای مقاومت به خوردگی، زیست سازگاری و آنتی باکتریالیخود نیاز به اصلاح سطحشان به کمک روش های پوشش دهی دارند. روش اکسیداسیون الکترولیتی پلاسماییروشی کارامد و مقرون به صرفه در بهبود خواص خوردگی و بیولوژیکی تیتانیم به کمک تشکیل پوششی اکسیدیو متخلخل است. در پژوهش حاضر، پوشش اکسیدتیتانیم کلسیم فسفاتی بااستفاده از روش اکسیداسیون الکترولیتیپلاسمایی روی زیرلایه تیتانیم خالص تشکیل شد. پوشش دارای سطحی متخلخل حاوی حفرات ریزی با توزیعیکنواخت بود. پوشش در مقایسه با زیرلایه تیتانیم خالص دارای زاویه تماس کمتر (در حدود ۱۱ / ۴۱) و یا میزانترشوندگی بیشتری با قطره محلول شبیه ساز بدن بود. مطالعه رفتار خوردگی پوشش تشکیل شده در محلولشبیه ساز بدن حاکی از مقاومت به خوردگی بیشتر آن در مقایسه با تیتانیم خالص بدون پوشش بود. پوشش پساز ۴ روز غوطه وری در محلول شبیه ساز بدن بیشترین مقاومت به خوردگی (۶۱۰ × ۹۵۷۷ / ۱ اهم در سانتیمترمربع)و در حدود ۸ / ۱ برابر مقاومت به خوردگی تیتانیم خالص را نشان داد. با اینکه پوشش رفتار آنتی باکتریالی ضعیفیدر برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد، تابش اشعه فرابنفش روی سطح پوشش نقش موثریدر بهبود رفتار آنتی باکتریالی آن داشت.

کلیدواژه ها

تیتانیم، پوشش، اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی، خوردگی، ترشوندگی، آنتی باکتریال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.