ساخت صفحات تریبوالکتریک نانو/ میکروکامپوزیت پلیمری به منظور استفاده در نانو مولدهای جریان الکتریکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کاروان

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

علی اکبری دستگردی

کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

محمد مقصودی

کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

القا الکترواستاتیک بین زوج صفحات مواد تریبوالکتریک بر اساس عملکرد الکترو - اصطکاکی در ضربه یا تماس های آنی و متناوب باعث تولید ولتاژ و جریان الکتریکی می شود. در این تحقیق امکان سنجی و قابلیت فرآیند ساخت فیلم های تریبوالکتریک پلیمری میکرو - نانوکامپوزیتی از روش کلندرینگ به منظور ساخت سازه لایه های تریبوالکتریک با هدف افزایش چگالی بار الکتریکی ساکن القائی بررسی می گردد. در ساخت سلول ها به طور مشخص لایه های زوج تریبوالکتریک از روش غلتک کلندرینگ و کامپوزیت سازی تحت نیروهای برشی وسیع و اکستروژن به همراه پیش فرآیندهای دیسپارسیون ذرات استفاده شده که در مراحل تکمیلی به منظور افزایش راندمان تریبوالکتریک استفاده شده است. با استفاده از آزمایش های مکانیکی، حرارتی و میکرو - ساختاری، ارتباط بین اثر تقویت کننده های میکرو/ نانو، فرآیند و خواص فیلم های تهیه شده مورد مطالعه قرار گرفته و پنجره فرآیند و درصد ترکیبات بهینه معرفی می گردد. سلول مولد اختلاف پتانسیل در این تحقیق با بهره گیری از تغییرات در خواص احتمالی دی الکتریک و تغییرات در ایجاد تغییر فاز کریستالی در پلیمر به همراه استفاده از مواد افزودنی اکسید فلزی و کامپوزیت سازی پلیمرهای خالص با هدف افزایش خواص الکترومنفی در لایه های پلیمری سعی در تولید ولتاژ مدار باز بیشتر و افزایش راندمان مولد میکرو/نانو کامپوزیتی نسبت به نوع پلیمری خالص با کاربرد در ساخت باطری های تریبوالکتریک عملکرد دارد. از دیگر جنبه های مهم در فیلم های تهیه شده در این تحقیق امکان ایجاد سطوح آب گریز بر روی نمونه بمنظور جلوگیری از آسیب، تخریب رطوبتی وتاثیر بر روی خواص دی الکتریک و اتصال کوتاه احتمالی در کنار ایجاد سطوح خود تمیز شونده و ضد باکتری با استفاده از فناوری فوتوکاتالیستی نانوذرات نظیر تیتانیوم دی اکسید بر روی سطوح در تماس مولد با دست انسان است.

کلیدواژه ها

تریبوالکتریک، میکرو - نانوکامپوزیت، نانوژنراتور، اکسید تیتانیوم، کلندرینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.