اندیس های تالک، گرافیت، آندالوزیت، تورمالین، بنتونیت و سنگ های ساختمانی اطراف شهرستان بروجرد (استان لرستان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI39_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی هاشمی

استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

اندیس های تالک، گرافیت، آندالوزیت، تورمالین، بنتونیت و سنگ های ساختمانی بصورت پراکنده در اطراف شهرستان بروجرد قرار دارند. کانی سازی تالک در نواحی اطراف بروجرد در کنتاکت بین سنگ آهک های دولومیتی دگرگون شده پرمین و کمپلکس بروجرد (ژوراسیک) و گوشه (ائوسن) رخ داده است. در اندیس تالک دالایون کانی سازی در اثر نفوذ محلول های گرم اسیدی غنی از سیلیس باقیمانده از مراحل انتهایی تبلور ماگمایی در امتداد گسل ها به درون سنگ آهک های دولومیتی بوده است. از سایر اندیس های تالک حاشیه بروجرد می توان به اندیس های ملوک، محسن ابن علی (علی ده گوشه) و دره صیدی اشاره کرد. اندیس های گرافیت بروجرد در آپلیت های مربوط به مراحل انتهایی تحول ماگمای کمپلکس بروجرد وجود دارند. تزریق کمپلکس بروجرد در اسلیت ها و شیست ها باعث تشکیل اندیس های پراکنده آندالوزیت در کمپلکس شده است. اندیس های تورمالین (عمدتا از نوع شورلیت) به صورت رگه ای و رگچه ای در میان کمپلکس بروجرد مشاهده می شوند. تورمالین ها از نوع پروکسیمال (همجوار) و غیرکانسارساز هستند. در اندیس بنتونیت شب ماه، کانی اصلی بنتونیت، مونتموریلونیت کلسیمی است و منطقه اندیس تحت تاثیر سیالات گرمابی قرار نگرفته است. ذخایر سنگ اطراف بروجرد شامل سنگ چینی، سنگ ابری و سنگ لاشه موزائیکی می باشند. سنگ آهک صنعتی و همچنین گرانیت نیز در حاشیه بروجرد وجود دارند

کلیدواژه ها

بروجرد، اندیس، تالک، گرافیت، آندالوزیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.