بررسی انواع کانیزایی و ارتباط آنها با روند گسل ها در منطقه جنوب نامق ، شمال خاوری کاشمر خراسان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI39_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید یوسفی زارع

عضو باشگاه پژوهشگران جوان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان،کاشمر

جمشید شهاب پور

دانشگاه شهید باهنر کرمان ، کرمان

چکیده

در شمال خاوری کاشمر، در محدوده ی جنوبی روستای نامق توده های نفوذی شامل گرانیت، دیوریت و گرانودیوریت در سنگ های آتشفشانی از جمله تراکیت، آندزیت (پیروکسن آندزیت، آندزیت پورفیری) و تراکی آندزیت نفوذ کرده اند و محلول های حاصله باعث دگرسان شدن این سنگ ها شده اند. از مهم ترین دگرسانی ها پروپیلیتیک، آرژیلیک و سیلیسی می باشد. شواهد مختلف هیدروترمالی مانند رگچه های استوک ورک تا رگه های بزرگ سیلیسی، برش هیدروترمالی، بافت های شانه ای، حفره ای و پرکننده فضای خالی وجود دارد که نشان از یک کانی زایی اپی ترمال در منطقه دار. رگه های سیلیسی به دو نوع تقسیم می شوند. نوع اول با روند خاوری باختری که از روند گسل های اصلی منطقه پیروی می کنند و نوع دوم رگه هایی با روند تقریبا شمالی جنوبی که رگه های نوع دوم که با گسل درونه حالت مورب دارند دارای کانی زایی می باشند و رگه هایی که روندشان موازی یا تقریبا موازی با روند گسل درونه می باشد فاقد کانی زایی می باشند.

کلیدواژه ها

سنگ شناسی، دگرسانی، کانی سازی، روند رگه ها و رگچه ها، گسل درونه، کاشمر؛

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.